Seara celor mici

Apropo.ro / 05.02.2002, 09:07
Seara celor mici
În finala ligii profesioniste, Superbowl, desfasurata duminica la New Orleans, New England Patriots i-au învins pe favoritii de la St. Louis Rams cu 20-17 Pentru Tom Brady (24 de ani, Patriots), quarterback-ul care si-a început sezonul pe banca de rezerve, seara Superbowl-ului a însemnat un

În finala ligii profesioniste, Superbowl, desfasurata duminica la New Orleans, New England Patriots i-au învins pe favoritii de la St. Louis Rams cu 20-17

Pentru Tom Brady (24 de ani, Patriots), quarterback-ul care si-a început sezonul pe banca de rezerve, seara Superbowl-ului a însemnat un vis devenit realitate. El a fost declarat cel mai valoros jucator de pe teren (MVP). „Toata echipa a fost la înaltime”, a spus Brady, care nu a facut nimic remarcabil tot anul si care i-a lasat pe toti cu gura cascata în ultimul act al competitiei. Coechipierul sau Bledsoe a dus practic echipa în Superbowl, muncind din greu tot timpul anului, dar antrenorul Bill Belichick l-a ales pe Brady în locul lui pentru finala. Lovitura care a decis soarta partidei a venit pe fluierul de sfîrsit al întîlnirii, apartinîndu-i însa colegului lui, Adam Vinatieri. Saint Louis egalase scorul cu un minut si jumatate înainte de final, prelungindu-si agonia.

Agitatia s-a produs mai ales în afara locului de desfasurare a întrecerii. Editia a 36-a a Superbowl-ului a fost cel mai bine pazit eveniment din istoria sportului american. Oamenii au început sa vina înspre Superdome cu cinci ore înainte de începerea meciului. I-au întîmpinat garduri înalte de 2,5 metri, bariere de beton si detectoare de metal. 95 la suta din cei 72.000 de spectatori intrasera deja în arena cu o ora înaintea fluierului de început al întîlnirii. Asa ceva nu s-a întîmplat la nici un meci disputat pe pamînt american. Trupele de tragatori de elita au defilat pe lînga stadion si soldati în uniforma au împînzit întregul oras. O autostrada importanta a fost închisa pentru camioane, deoarece drumul trece prin vecinatatea arenei. „E un semn al vremurilor pe care le traim. De cîte ori se aduna o multime, ti-e teama de atacuri ale teroristilor. E foarte trist”, a declarat, la o poarta a stadionului, un suporter al celor de la Patriots.

Spectacolul sportiv a fost completat de showul adus la pauza partidei de formatia U2, care a cîntat si în memoria victimelor atacurilor teroriste de pe 11 septembrie. În timp ce irlandezii interpretau melodia „Where the Streets Have No Name”, pe un ecran urias s-au derulat numele celor care si-au pierdut viata la Washington si New York. Solistul trupei, Bono, a intrat chiar pe teren cînd a interpretat cîntecul „Beautiful Day”.

Mariah Carey a intonat imnul national american înainte de meci, în timp ce un imens steag flutura în arena. Tot înaintea începerii partidei au mai urcat pe scena Paul McCartney, Barry Manilow, Marc Anthony, Mary J. Blige si Patti LaBelle.

Sursa: www.prosport.ro