Seară cu umor şi farfurii spectaculoase la ”Chefi la cuţite”.

De: Alexandra Necsoiu / 28.11.2018, 12:59
Seară cu umor şi farfurii spectaculoase la ”Chefi la cuţite”.
Ediţia a fost una plină de surprize, căci chefii au descoperit bucătari extrem de talentaţi, dar au avut şi ghinionul să deguste un preparat ce le-a dat un ”atac de panică”: ”Nu înţeleg de ce e aşa acru, zici că e zeamă de lămâie. Nu pot să îmi dau seama cine a gătit, cineva care are necaz pe noi! Mi s-au sterpezit dinţii!”, afirma chef Bontea şocat. La polul opus, au existat şi farfurii ce i-au surprins plăcut, iar un astfel de exemplu este salata de morcovi picanţi pregătită de un antreprenor din Iaşi: ”Este de departe cea mai gustoasă salată de morcovi pe care am gustat-o în viaţa mea! E senzaţională!”, a mărturisit chef Dumitrescu chiar înainte să-i înmâneze concurentului un cuţit.

 Şi Edna Bahu, o studentă la inginerie electrică din Angola, a obţinut cu uşurinţă cele trei cuţite cu preparatul său speficific African, iar farfuria sa parfumată şi exotică a calificat-o cu  uşurintă în etapa următoare. Printre norocoşii ce şi-au câştigat dreptul de a continua competiţia în Bootcamp se mai numără un copil de 11 ani ce a gătit o reţetă semnătură a lui Florin Dumitrescu, un realizator de emisiuni radio din Bistriţa ce a acaparat platoul cu energia sa, un make-up artist cu talent la gătit, dar şi un constănţean pasionat de istorie, ce a preparat o reţetă din cea mai veche carte de bucate din lume, care datează de acum mai bine de 2000 de ani.

Tot marţi seară, soţii Lis s-au întrecut la bancul de lucru şi au gătit pentru prima dată împreună, în bucătăria ”Chefi la cuţite”. Deşi Oana a mărturisit că bucătăria nu este punctul ei forte, iar indicaţiile lui Viorel Lis nu au fost respectate întru-totul, cuplul a reuşit în cele din urmă să pună sub cloşuri un preparat tradiţional: crap cu mămăligă şi mujdei de usturoi. Jurizarea lor a fost una plină de umor, iar în ciuda faptului că nu au reuşit să obţină acordul chefilor, aceştia au primit un cuţit cadou, ce i-a dat încredere Oanei că în viitor ar putea să înveţe şi mai multe trucuri culinare.

Lupta culinară pentru cea de-a zecea amuletă a culminat cu câştigul lui chef Scărlătescu, ce şi-a adjudecat astfel un al doilea bonus, ce îi va da posibilitatea de a salva un concurent din echipa sa propus spre eliminare, alegând un altul, tot din echipa sa, care să plece acasă. Chef Cătălin Petrescu, invitatul special al serii, a considerat că plating-ul şi savoarea ingredientului vedetă din farfurie, oul, transpus de juratul câştigător într-o reţetă sofisticată cu homar şi sos olandez, merită să câştige cartolina pusă la bătaie marţi seară.  ”Eu m-am bucurat pentru el, măcar azi nu a mai fost trist! Ce a fost mai bun am luat eu….avantajele mai micuţe să le împartă şi ei…”, afirma chef Bontea amuzat la finalul probei. Jurizările pe nevăzute continuă şi săptămâna viitoare la ”Chefi la cuţite”, luni şi marţi, de la 20:00, pe Antena 1.