Seară de film balcanic

De: Mioara Tronaru / 30.10.2013, 07:00
Seară de film balcanic
Cele mai bune scurtmetraje balcanice de la Divan Film Festival 2013 vor fi proiectate la Seara de Film de la Institutul Cultural Român joi, 31 octombrie 2013, de la ora 19.00.

În program: Şanţul, regia Adrian Silişteanu, Scările, regia Ilir Harxhi, Stella şi cu mine, regia Amerissa Basta, Taiă-te, naibii!, regia Bill Kalamakis, Patria mea, regia  Miloš Radović, Moartea neaşteptată şi timpurie a colonelului K.K., regia Miloš Radović. La eveniment vor fi prezenţi poetul Mircea Dinescu, amfitrionul festivalului, şi criticul de film Marian Ţuţui, director artistic.

Ce-a de-a patra ediţie a Divan Film Festival de la Cetate a fost dedicată anul acesta comediei balcanice. Intâlnirea degustǎtorilor de film şi artǎ culinarǎ a avut loc în acest an în perioada 26-31 august, în locul cunoscut de iubitorii de film balcanic, pe malul Dunării, la Portul Cultural Cetate. Timp de o săptămână, au fost vizionate scurtmetraje, documentare şi lungmetraje artistice din sau despre spaţiul şi mentalităţile balcanice.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.