Seară electro & multimedia show, de Sf. Andrei, în Club Fabrica

De: Dragos Tanase / 29.11.2014, 18:00
Trupa de progressive-electro-jazz SOUPTRIP va concerta duminică seară (30 noiembrie), de la ora 20, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50). În deschidere va urca pe scenă cu laptop-ul personal Dan Handrabur, artistul din spatele proiectului DREAMDOKTOR, muzică electronică.

Piesele SOUPTRIP au ca bază un performance cu instrumente electronice, dar cu un suport extins de instrumente acustice / tradiționale. Cei 6 performeri activează și provin din zone muzicale variate: clasic, progresiv, electro, jazz și world, iar instrumentele lor provin de pe trei continente. Stilul pieselor conține elemente împrumutate din folclorul mai multor popoare, improvizații de jazz și solouri de virtuozitate, iar partea ritmică pornește de la beat-uri puternice electro/trance până la utilizarea extensivă a ritmurilor complexe.

Numele formației. În concert, trupa prezintă un spectacol multimedia complex. Un concert SOUPTRIP se poate defini ca o călătorie printr-o supă de informație audio-vizuală, o experiență sinestetică și multi-senzorială. În acest sens, zona de multimedia aduce un suport de inteligibilitate în tripul muzical, este un liant cognitiv și conceptual. Proiecțiile, luminile și show-ul de lasere din concert sunt sincronizate cu muzica interpretată de cei 6 performeri după coordonate ritmice și estetice. Deasemenea, acest nucleu tehnologic oferit de partea multimedia este într-adevăr inspirat din muzică, dar poate inspira la rândul său compoziția muzicală. În acest fel, se dezvoltă o comunicare bidirecțională permanentă între muzică și elementele de video, laser și lumini prezente în live.

Iată o mostră de live multimedia show marca SOUPTRIP din octombrie anul curent: http://youtu.be/vZV9vr15Qck.

În legătură cu concertul de duminică din Club Fabrica, cei de la SOUPTRIP anunță pe pagina lor de Facebook: „Vă așteptăm cu piese live, surprinzătoare chiar și pentru noi”.

SOUPTRIP a fost înființată în București în 2013 în urma colaborării muzicale & multimedia de mai bine de zece ani dintre Tom Brânduș si Adrian Tăbăcaru. Actualmente, SOUPTRIP înseamnă Adrian Tăbăcaru – drums & programming; Tom Brânduș – keyboards & programming; Adrian Buciu – flute & keyboards; Mandela Gajol – wind instruments & percussion; Irina Sârbu – vocals; Raluca Stratulat – violin.

În primăvara lui 2013, SOUPTRIP a avut primul concert împreună cu alți patru muzicieni: Adrian Buciu, Luiza Zan, Raluca Stratulat și Vlaicu Golcea.

SOUPTRIP își va lansa primul său album la începutul anului viitor.

DREAMDOKTOR (foto jos), pe numele adevărat Dan Handrabur, este un artist de muzică electronică cu numeroase apariții discografice și producător muzical & compozitor al unor formații precum Shukar Collective, Nemos, Mere Mortals, Weed, DJ Zevzek, Rubard Nah.

Data și ora: duminică, 30 noiembrie, ora 20:00

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Concert: Souptrip

În deschidere: Dreamdoktor (Dan Handrabur)

Intrare: liberă

Facebook Event: Souptrip cu Dreamdoktor în Fabrica

FABRICA pe Facebook

SOUPTRIP – official website

SOUPTRIP – Facebook

SOUPTRIP – YouTube

SOUPTRIP – SoundCloud

DREAMDOKTOR – SoundCloud

DREAMDOKTOR – Discogs