Seara lui Moldovan

Apropo.ro / 21.02.2002, 09:02
Seara lui Moldovan
În zi de exceptie, internationalul român a reusit sa aduca un punct "canarilor", printr-un gol marcat în debutul partidei Liga? "De acum, pe noi ne intereseaza mai degraba campionatul. Am pierdut în week-end cu Lille si avem iarasi emotii", sustinea, marti, Viorel Moldovan. Aseara însa, cel

În zi de exceptie, internationalul român a reusit sa aduca un punct „canarilor”, printr-un gol marcat în debutul partidei

Liga? „De acum, pe noi ne intereseaza mai degraba campionatul. Am pierdut în week-end cu Lille si avem iarasi emotii”, sustinea, marti, Viorel Moldovan. Aseara însa, cel putin dupa cum a debutat în partida cu Manchester, n-ai fi zis ca Nantes se zbate în subsolul lui Premiere Division.

„Canarii” au început foarte bine si în minutul 9 aveau deja avantaj pe tabela: sut Quint, respins de Blanc, prelungire Vahirua la Moldovan, care trimite în plasa: 1-0. Treziti parca dintr-un somn adînc, englezii au împins treptat jocul spre poarta lui Landreau, iar masina lor de pase a început sa functioneze tot mai bine.

Consecinta? Ocazii peste ocazii, cele mai mari irosite de Beckham, bara, si de Beckham, vole alaturi din 13 metri! În plina dominare britanica, Moldovan si Vahirua au iesit frumos pe contraatac, servindu-se reciproc în doua actiuni consecutive. Însa Neuville a rezolvat prima data din fata românului, pentru ca Vahirua sa rateze de putin tinta mai tîrziu. În minutul 41 putea fi însa 1-1, dar Keane a trimis peste transversala. Mare noroc pentru Nantes.

United si-a reluat asaltul asupra portii franceze dupa pauza, impulsionata de Beckham si de Van Nistelrooy. Însa pe cît de usor înscrie olandezul în Premier League, pe atît de usor a irosit aseara sansa dupa sansa. N-a reusit sa-l bata pe Landreau din 6 metri (52), apoi Cetto i-a suflat balonul la doi metri de buturi. Nantes?

Constrînsa sa se apere, a cautat sa rupa cînd si cînd ritmul oaspetilor, cu Moldovan mereu în coasta apararii oaspete, mereu periculos. Seara de exceptie a românului s-a încheiat însa în minutul 76, cînd i-a lasat locul lui Andre. Putea fi chiar perfecta, dar, în prelungirile partidei, Cetto a facut hent în careu. Eliminare si penalty pentru United, transformat de Van Nisterlooy. Si, in loc de 1 – 0, doar 1 – 1.

Sursa: www.prosport.ro