Seat Altea XL

Apropo.ro / 11.10.2006, 10:40
Seat Altea XL
Fara indoiala, Seat Altea este unul dintre cele mai dinamic desenate monovolume de pe piata, dar un MPV ramane un MPV, iar oamenii cauta in aceasta lume cat mai mult loc de desfasurare. Acesta este si motivul invocat de spanioli vizavi de aparitia lui Altea XL, un model ce vine in

Fara indoiala, Seat Altea este unul dintre cele mai dinamic desenate monovolume de pe piata, dar un MPV ramane un MPV, iar oamenii cauta in aceasta lume cat mai mult loc de desfasurare. Acesta este si motivul invocat de spanioli vizavi de aparitia lui Altea XL, un model ce vine in intampinarea familiilor care obisnuiesc sa exagereze cu echipamentul de vacanta. Noul MPV este cu 18,7 cm mai lung decat modelul clasic si pune la dispozitie 532 de litri de bagaje (123 de litri peste Altea). Apoi, daca scaunele din spate sunt impinse in fata cu 14 cm, portbagajul ajunge la 635 de litri, o valoare ce taloneaza indeaproape chiar si break-urile din clasa mare. In plus, in Altea XL pasagerii vor sta mai confortabil, iar cine va dori sa foloseasca masina pentru mutat mobila va descoperi faptul ca, daca toate scaunele sunt pliate, spatiul de depozitare ajunge sa masoare 1.604 litri.

Sase motoare vor fi oferite la lansare: trei diesel – de 1,9 si 2,0 litri cilindree, cu puteri intre 105 si 170 CP – si trei pe benzina – de 1,6 litri, 2,0 litri si 1,8 litri turbo, cu puteri intre 100 si 160 CP. XL va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Paris, urmand a fi pus pe piata in prima jumatate a anului viitor.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: