Seat scapă de pierderi

Apropo.ro / 18.03.2008, 09:48
Seat scapă de pierderi
Anul 2007 a insemnat revirimentul Seat, constructorul spaniol reusind sa neutralizeze pierderile si chiar sa inregistreze un plus.

Seat este oaia neagra din portofoliul Volkswagen, inregistrand pierderi consecutive in ultimii ani, fapt ce ii pericliteaza viitorul ca marca a grupului VAG. Anul 2007 a insemnat revirimentul marcii, reusind sa neutralizeze pierderile si chiar sa inregistreze un plus.

Profitul operational inregistrat de constructorul spaniol in anul precedent a fost de 8 milioane de euro. O valoare ce poate parea nesemnificativa pentru un constructor de talie europeana, dar performanta spaniolilor nu este de neglijat, daca tinem cont ca in 2006 au inregistrat o pierdere record de 150 milioane de euro. Secretul revirimentului financiar a constat in restructurari masive. Veniturile companiei au crescut cu 0,4% la 5,89 miliarde euro.

In ciuda plusurilor inregistrate in situatille financiare, productia a scazut cu 2,3% pana la 413.000 unitati. Cu toate ca Seat a pierdut constant bani incepand cu 2005, mai marele Volkswagen, Martin Winterkorn, este inca increzator in viitorul marcii.

Citeste mai mult la Promotor