Secretarul de stat Paloma Petrescu, demis din Ministerul Educatiei

Apropo.ro / 18.06.2006, 13:38
Secretarul de stat Paloma Petrescu, demis din Ministerul Educatiei
Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Paloma Petrescu, va fi destituit, luni, din functie, iar responsabilitatea examenelor pentru finalul anului scolar va fi preluata de catre ministrul de resort, a anuntat premierul

Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, Paloma Petrescu, va fi destituit, luni, din functie, iar responsabilitatea examenelor pentru finalul anului scolar va fi preluata de catre ministrul de resort, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Luni, eu personal îl voi demite pe secretarul de stat, Paloma Petrescu, care este responsabil de învatamântul preuniversitar, si voi cere ministrului Educatiei, Mihail Hardau, sa preia responsabilitatea tuturor problemelor referitoare la examenele de închidere a anului scolar”, a afirmat, sâmbata seara, premierul Tariceanu, la postul national de televiziune.

El a apreciat incidentul produs, sâmbata, la Ministerul Educatiei, prin încredintarea unei alte persoane a subiectelor de examen, drept unul „extrem de grav”, care dovedeste carente organizatorice interne.

„Cred ca, în aceasta privinta, responsabilitatea revine ministrului Educatiei, secretarului de stat si tuturor celorlalti, nu portarului. Sa fie foarte clar”, a mai spus premierul.

Secretarul de stat pentru învatamânt preuniversitar Paloma Petrescu a refuzat sa comenteze o posibila demitere a sa din functie, ca urmare a incidentul de la SNEE, când un jurnalist a reusit sa ia un plic cu subiecte de la testele nationale, desi premierul a anuntat ca o va face personal.

„Nu vreau sa comentez ce as face daca as afla ca am fost demisa. De fapt, eu nu am auzit vreo declaratie în acest sens”, a precizat duminica, pentru MEDIAFAX, Paloma Petrescu.

Secretarul de stat nu se considera vinovat si nici responsabil pentru incidentul de sambata, de aceea nu intentioneaza sa-si de a demisia din functia pe care o detine.

„Nu intentioneaz sa-mi dau demisia. Mai mult chiar, lucrez la detalii privind testele nationale si bacalaureat. Nu ma consider vinovata de nimic, întrucât, în calitatea de presedinte al Comisiei nationale de examen, am dispus pentru fiecare subaltern sarcini foarte precise, iar ei trebuie sa raspunda de felul cum si le îndeplinesc. În plus, eu nu ma ocup de paza Ministerului Educatiei si Cercetarii””, a declarat Petrescu.

Potrivit oficialului MEdC, directorul SNEE, Adrian Stoica – primul demis dupa ce jurnalistul de la cotidianul „Adevarul” a reusit sa plece cu subiectele de la istorie destinate judetului Dâmbovita – este vinovat, întrucât el era responsabil cu securitatea institutiei, unde s-au distribuit subectele de examen.

Mediafax