Secretele unui păr frumos

De: Nicoleta Nicolae / 22.08.2013, 12:00
Secretele unui păr frumos
Un păr lung şi sănătos face întotdeauna diferenţa atunci când vine vorba de frumuseţe. Cu cât e mai lung, cu atât e mai greu de întreţinut. Cu toate astea, Magda Pălimariu, Irina Gologan şi Alexandra Stoian nu renunţă prea uşor la podoaba capilară şi ne dezvaluie câteva din secretele lor de frumuseţe.

a:1:{i:1;a:1:{s:11:”datacontent”;s:7859:”

Irina Gologan, Noroc cu genele

Ca să ai un păr frumos, îţi trebuie gene bune. Irina Gologan, corespondentul Ştirilor PRO TV ştie foarte bine la ce ne referim. „Am avut marele noroc să îl moştenesc pe tatăl meu. Am într-adevăr un păr foarte des şi greu şi recunosc că asta mă scoate din multe situaţii limită, atunci când mă grăbesc să ajung undeva. Se aşează frumos şi cum vreau eu. Pe de altă parte, nu îl încarc niciodată cu fixativ sau alte soluţii şi încerc să- l protejez de tot ce înseamnă factori externi periculoşi, chiar şi de soare”, spune Irina.

Însă fără o îngrijire deosebită, frumuseţea podoabei capilare ar putea trece uşor neobservată. „Cel mai important cred că este faptul că mă vopsesc cu vopsea fără ammoniac, o dată la câteva luni. Am renunţat la placă şi prefer să îl coafez cu peria, cât mai natural. În general, îmi place mult să îl las liber, însă vara, când e foarte cald, de multe ori cedez tentaţiei şi îl prind într-o coadă simplă”, spune vedeta, conştientă de faptul că părul este unul dintre atuurile sale. Şi când natura a fost darnică cu tine, nici nu-ţi mai trebuie foarte mulţi bani ca să întorci capete. „Pentru îngrijirea părului, folosesc un şampon şi o mască”.


Alexandra Stoian era „Tina Turner” în copilărie

Alexandra Stoian se poate lăuda cu un păr frumos şi sănătos. Care este secretul? „Foarte importantă este hidratarea când îţi baţi capul cu un păr creţ”. Da, aţi auzit bine! Deşi pe micul ecran îi admirăm părul blond, drept şi strălucitor, aflaţi că prezentatoarea Ştirilor PRO TV de la ora 13.00 are părut creţ. „De la tatăl meu am moştenit părul des, sănătos şi ondulat. În mod normal părul meu este creţ şi cu mult volum. Din acest motiv îl tot „întind”, trag de el să îl disciplinez. Partea interesantă este că îmi pot schimba imediat look-ul, dacă îi aplic puţin mousse şi în secunda doi devine ondulat. Pe lângă faptul că e frumos şi „mai altfel”, părul creţ este destul de uscat de la natură, iar eu contribui la acest lucru cu ajutorul uscătorului fierbinte ţinut mult pe lungimea firului, cu placa şi cu şuviţele mai deschise ca nuanţă. Aşa că ajungem şi la capitolul măşti naturale, care dau rezultate în cazul meu imediat când le aplic. În general, uleiurile de măsline, de argan şi de nucă sunt cele pe care le folosesc cel mai des, iar din când în când aplic şi miere, totul pe lungime şi neapărat pe vârfuri. Sunt adepta măştilor naturale pentru că părul meu este mult mai uşor de aranjat după ce le absoarbe. Dar folosesc zilnic şi produsele de regenerare din saloane, ne-a mărturisit Alexandra, care nu ar accepta în ruptul capului să se tundă scurt. „Am fost tunsă scurt când eram mică şi fiind firul uşor şi scurt mi se încreţea foarte repede şi se ridica toată calota în creştetul capului, de nu mai avea nicio formă. De altfel, nu degeaba mă strigau toţi cunoscuţii „Tina Turner” când eram mica. Aveam un look asemănător, care nu mă mulţumea deloc”.

Magda Pălimariu: „Mie îmi place să experimentez diverse coafuri”

Prezentatoarea rubricii Vremea de la PRO TV e de părere că produsele profesionale de îngrijire fac diferenţa atunci când vine vorba de îngrijirea şi frumuseţea părului. „Îmi place să am grijă de el şi investesc în produse profesionale de îngrijire, cred că asta face diferenţa”, spune Magda. „Cred şi în efectul măştilor naturale. Eu am părul normal şi folosesc o dată pe săptămână o astfel de mască din ulei de ricin, ulei de măsline şi lămâie, care mi-l hidratează, îi da un luciu frumos şi îi stimuleaza creşterea. În plus, o dată la trei luni iau vitamine pentru creştere şi folosesc un fel de serum care se pune la rădăcină şi stimuleaza creşterea”, spune Magda, foarte mândră de podoaba capilară, într-atât încât nici nu se pune problema ca în viitorul apropriat să se tundă scurt. „Nu aş accepta niciodată, îmi place cum îmi stă aşa şi faptul că această lungime îmi permite să încerc diverse coafuri. Părul scurt nu lasă prea multe variaţii. Iar mie îmi place să experimentez diverse coafuri în funcţie de ţinută şi de ocazie. Îl port atât despletit, cât şi în coadă simplă, în coc, împletit sau într-o coafură mai sofisticată, am încredere să mă las pe mâinile stiliştilor nostri”.

Nicoleta Nicolae

„;}}