Secretul lui Chef Francesco: reţete clasice

De: Alexandra Necsoiu / 16.11.2018, 16:05
Secretul lui Chef Francesco: reţete clasice
Vedetele au petrecut o seară italiană de neuitat

Cucina, unul dintre cele mai apreciate restaurante cu specific italian din Bucureşti, oferă oaspeţilor săi un nou motiv de bucurie, prin intermediul unui meniu completat cu numeroase produse autentice, sub semnătura lui Francesco Castrovillari, cel care este, începând cu această toamnă, Chef al restaurantului.

Principiul lui Chef Francesco este acela că o mâncare gustoasă porneşte, întotdeauna, de la ingrediente excepţionale.

Orezul Acquerello, de exemplu, este păstrat timp de cel puțin un an în condiţii specifice, astfel încât produsul final atinge proprietăţi aparte ce îl fac să fie cel mai savuros orez din lume. Este singurul tip de orez albit după o metodă tradiţională, delicată, ce lasă bobul intact, Acquerello fiind, astfel, extrem de gustos. Mai mult, datorită unui proces brevetat, germenii de orez sunt absorbiți în cereale, oferindu-le toate valorile nutritive ale orezului brun – Acquerello devenind cel mai sănătos orez disponibil pe piaţă.

Carnea de vită Vicciola provine de la o rasă specifică zonei Piemont, crescute şi hrănite după o metodă certificată de Ministerul Italian al Agriculturii. Caracteristicile specifice sunt o carne deosebit de fragedă, cu un conţinut redus de colesterol şi valori nutritive complexe. Vicciola este o opţiune extraordinară pentru amatorii de carne de vită.

Fancesco Castrovillari este persoana responsabilă să aducă povestea italiană mai aproape de cei care trec pragul clădirii The Grand din Capitală. Născut în apropiere de Marea Adriatică, în micul oraş Oria, Chef Francesco a crescut în spiritul tradiţional specific zonei: cu un puternic ataşament faţă de valorile familiei, pentru bucătăria italiană, pentru ingredientele naturale şi sănătoase. Acesta îşi aminteşte cu drag de mama şi bunica sa care găteau zilnic şi de bucuria acestora atunci când le erau apreciate reţetele, multe dintre ele vechi de sute de ani. Entuziasmul acestora a fost transmis şi către micul Francesco, care a început să le privească cu admiraţie şi cu dorinţa de a le oferi celor din jurul său frânturi din pasiunea pe care o vedea în ochii mamei sale. Cu era firesc, primele sale încercări au fost legate de paste şi de felul unic în care acestea sunt făcute în casele italiene. Au urmat, apoi, preparate din ce în ce mai complexe, moment în care Francesco şi-a cizelat gusturile şi a început să realizeze că secretul bucătăriei italiene stă în ingredientele autentice şi în felul în care acestea se contopesc. Adolescenţa îl prinde tot foarte aproape de bucătărie, întrucât se află la cursurile Institutului Sandro Pertini din Brindisi, una din şcolile cu tradiţie din zona sa natală. Apoi, ajunge la un mic hotel din Sardinia, acolo unde începe să se specializeze şi să realizeze meniuri influenţate de stilul propriu. Reinventează câteva feluri de mâncare tradiţională, folosind aceleaşi ingrediente, însă le prepară după un stil personal, lucru care atrage aprecieri în rândul clienţilor săi.

Dorinţa sa de a lucra într-o metropolă, într-un oraş cosmopolit, se materializează în momentul în care este chemat la Viena, pentru a fi chef la unul dintre restaurantele italiene apreciate în capitala Austriei. Acolo descoperă un public elitist, dornic să experimenteze bucătăria italiană autentică şi, în acelaşi timp, extrem de pretenţios şi atent la ingrediente de calitate. Secretul lui Chef Francesco: reţete clasice, care şi-au dovedit succesul în decursul a sute de ani de tradiţie culinară italiană, ingrediente dintre cele mai bune, majoritatea aduse special din peninsulă, şi un strop de originalitate, semnătura inconfudabilă a lui Francesco, pentru a ne putea imagina savurosul prânz de duminică din familia italiană, acolo unde se poate simţi cel mai bine frumuseţea şi bucuria de a trăi a oamenilor din sudul Italiei.

Tags: