Secretul lui Mihai Dedu

Apropo.ro / 24.06.2002, 20:56
Secretul lui Mihai Dedu
Nu-i deloc ușor sa te trezești la 5-5.30 dimineața și apoi sa fii proaspat și apt de munca. Mai ales atunci cînd sarcina ta este sa îi convingi și pe alții ca dimineața e cu adevarat buna. Dar un trecut de sportiv de performanța (lucru


Nu-i deloc ușor sa te trezești la 5-5.30 dimineața și apoi sa fii proaspat și apt de munca. Mai ales atunci cînd sarcina ta este sa îi convingi și pe alții ca dimineața e cu adevarat buna.

Dar un trecut de sportiv de performanța (lucru despre care am mai scris) și un prezent de cap de familie ofera solide argumente pentru ca simpaticul prezentator al Știrilor PRO TV – Ziarul dimineții tale sa se simta în largul lui pe orice tronson orar.

Mihai Dedu își amintește de vremurile în care dimineața lui începea pe la 11!. În martie, cînd a început sa prezinte știrile de dimineața, cînd facea ochi, pe la 5-5.30, era înca întuneric… Acum spune ca s-a adaptat, deși nu-i este ușor: La primul pas dau sigur cu capul de perete! Dar trebuie sa intri repede în ritmul dimineții. E un fel de actorie: te binedispui pentru a da și telespectatorului matinal o stare de bine. La Știri nu trebuie sa fii scorțos, ci doar puțin apretat.

M-am gîndit ca pot induce o alta stare de spirit prin cîteva glume. Între știri poți sa-ți permiți o discuție colaterala, sa faci legatura cu alte rubrici. Încercam sa cream o stare de bine pentru telespectatori – eu și toți colegii mei – Vadim, Neti, copilu(adica Iulia)… Cîteodata îmi place și mie! În fiecare dimineața, echipa noastra lupta pentru obținerea bunei dispoziții a telespectatorului.

Primul semnal îl da sunetul jucariei – ceasul – cîteodata îmi vine sa dau cu un ciocan în el, întocmai ca în desenele animate! Însa ma încurajez gîndindu-ma ca multe persoane sînt deja satule de munca la 6 dimineața. Dușul e locul în care face planuri pentru ziua respectiva. Iese apoi în curte pentru a-l saluta pe cațelul familiei, Bruno (un ciobanesc belgiano-francez de 8 luni).

Și apoi se produce transformarea: Nu am tabieturi de dimineața, dar ceea ce-mi da un tonus extraordinar este gradina mea plina de flori – craițe, albastrele, garofițe, trandafiri, bujori – am un bujor violet, precum ochii lui Liz Taylor.

Deși, recunosc, mi-e greu sa ma trezesc, cîteodata ma bucur enorm ca pot sa ma desfat cu atîtea culori și miresme, toate din curtea casei mele.

Familia, vedeta vedetei TV

Pîna la serviciu se debaraseaza de toate grijile. Ajuns la studioul PRO TV, se îmbraca, se machiaza și se încarca cu doza maxima de energie. Gata, e ultima turnanta! Urmeaza vizionarea textului și familiarizarea cu anumite cuvinte dificile.

Odata, cînd prezenta jurnalul de la ora 5, pentru a anunța descoperirea unei fosile (Matia Casaurus Knopfleri), i-a repetat numele de cel puțin 30 de ori înainte de intrarea în direct. Într-o dimineața însa, s-a întîmplat și inevitabilul: s-a poticnit la o sarmana Dacie auto utilitara! I-a spus în toate felurile, mai puțin în cel corect… Cel mai fericit de schimbarea de program este fiul lui Mihai, Matei, în vîrsta de 2 ani, 3 luni și 2 saptamîni.

Cîteodata se întîmpla chiar sa doarma la prînz împreuna. Puștiul urmarește cu interes aparițiile tatalui lui, despre care îi explica bunicii: Tati Amai (în loc de Mihai) Dedu TV!. Calit de sportul de performanța – m-a învațat sa și pierd! -, Mihai Dedu își împarte echitabil viața între imaginea sa de pe ecran și cea a unui romantic cap de familie. Anca Alexandroaie Nascut pe 10 iulie, (Rac), acum 35 de ani.

Deși viseaza la un Mercedes, e fericit ca a ales mai întîi sa-și faca o casa. Se întreține jucînd tenis de cîmp, fotbal și cu… aruncarea în aer a lui Matei. Asculta orice gen de muzica – de la Vivaldi la Eric Clapton, Abba ori Alphaville -, îi plac teatrul și filmele romanești. Preferații lui sînt Jean Gabin, Alain Delon, Bourvil, Louis de Funes. Nu rateaza nici unul dintre filmele lui Sergiu Nicolaescu, deși le-a vazut de zeci de ori.

Sursa: ProTv Magazin

Tags: