Secretul teribil din spatele colectiilor de lenjerie intima ale unui brand celebru

De: Gabriela Voicu / 16.12.2011, 17:36
Secretul teribil din spatele colectiilor de lenjerie intima ale unui brand celebru
Brand-ul Victoria''s Secret este implicat intr-un nou scandal, dupa ce au fost aduse in discutie conditiile in care este fabricat bumbacul utilizat pentru fabricarea pieselor de lenjerie intima iubite de femeile din lumea intreaga.

Celebrul brand Victoria’s Secret a ajuns din nou in atentia presei din cauza unui scandal.

Se pare ca lenjeria intima apreciata de femeile din lumea intreaga este confectionata din bumbacul strans de copiii obligati sa munceasca precum sclavii, fara a fi recompensati financiar.

Cativa copii, in varsta de 10 ani, au fost gasiti muncind in conditii inumane de anchetatorii de la Bloomberg News Agency.

Show Victoria’s Secret

Bumbacul folosit la lenjeria intima Victoria’s Secret este prelucrat intr-o regiune din Africa de Vest, la granita cu Ghana. Acolo, copiii sunt obligati sa munceasca fara sa primeasca bani, nefiind lasati sa mearga nici macar la scoala.

Anchetatorii au aflat chiar de la micuti ce tratamente le sunt aplicate daca nu respecta conditiile de munca. Clarisse Kambire, in varsta de 13 ani, este obligata sa adune bumbacul cu mana, pentru ca ferma la care se afla nu dispune de aparatura. Daca nu se misca repede, fetita este lovita de fermier cu o creanga de copac.

„Luam aceste lucruri in serios. Politica noastra interzice acest gen de practici. Nu putem aproba faptul ca micuti de 10 ani muncesc in astfel de conditii”, a declarat purtatorul de cuvant al Victoria’s Secret.