Securitate mai mare pentru Explorer

Apropo.ro / 24.02.2005, 16:18
Securitate mai mare pentru Explorer
Microsoft aloca un sfert din bugetul sau pentru cercetare si dezvoltare de 3.2 miliarde USD pentru securitatea IT. In cadrul conferintei RSA, presedintele Microsoft, Bill Gates, a afirmat ca preocuparile privind securitatea au afectat potentialul internetului de a oferi noi servicii pentru

Microsoft aloca un sfert din bugetul sau pentru cercetare si dezvoltare de 3.2 miliarde USD pentru securitatea IT.

In cadrul conferintei RSA, presedintele Microsoft, Bill Gates, a afirmat ca preocuparile privind securitatea au afectat potentialul internetului de a oferi noi servicii pentru public.

Microsoft are in vedere rezolvarea acestor probleme de securitate, inclusiv relansarea browserului sau Internet Explorer, actualizarea Windows 2003 cu caracteristici de punere in carantina a PC-urile afectate de probleme de securitate aflate in retele corporate si intensificarea eforturilor de a combate spyware si phishing.

Viitoarea versiune a Explorer, programata pentru lansare in vara acestui an, va fi aceeasi versiune care Microsoft intentioneaza sa o utilizeze cu Windows Longhorn, programat pentru 2006. Caracteristicile browserului sunt proiectate pentru a reduce posibilitatea ca utilizatorii sa se logheze pe website-uri false.

Alte imbunatatiri de securitate includ viitoarea lansare a Service Pack 1 pentru Windows 2003, care este disponibila in versiune beta pe website-ul Microsoft.

Una dintre caracteristicile cheie ale SP1 este securizarea retelelor impotriva utilizatorilor care se logheaza printr-o conexiune de retea privata, a precizat Gates. Windows 2003 SP1 poate sa verifice computerul unui utilizator si sa ofere un acces limitat la retea pana cand este terminata verificarea. Compania a investit masiv in dezvoltarea unor unelte de verificare automata pentru software, care pot sa detecteze potentialele vulnerabilitati ale aplicatiilor care sunt dezvoltate.

Microsoft intentioneaza sa incorporeze aceste tool-uri in suita de dezvoltare Visual Studio si alte pachete pentru a permite dezvoltatorilor de aplicatii Windows sa scrie un cod mult mai sigur.

Microsoft si-a imbunatatit si modul in care emite patch-uri, a declarat Gates, simplificand procesul pentru utilizatorii finali. Acesta include prioritizarea vulnerabilitatilor, astfel incat aceasta lanseaza patch-uri numai pentru vulnerabilitatile cele mai serioase.

Alaturi de Explorer, Microsoft a dezvoltat si un software care sa detecteze si sa stearga programele spyware de pe sistemele corporate. In centru proiectului se afla o retea creata de Microsoft, numita Spynet, pentru a aduna si analiza rapoartele spyware.

Sursa: www.computerweekly.com, preluat de SmartNews.