Seda Bagcan și pianistul Robert Haig Coxon vin la București

De: Carmen Ulian / 13.02.2015, 08:00
Seda Bagcan și pianistul Robert Haig Coxon vin la București
Seda Bagcan, una dintre cele mai apreciate cântărețe New Age la nivel mondial, revine la București pentru a dărui iubitorilor genului un concert remarcabil, un eveniment cultural de înaltă ținută organizat de A-MA Events ce va avea loc în data de 4 aprilie în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, începând cu ora 19:00.

În concertul „Sunetul Iubirii” vocea Sedei Bagcan se va îmbina cu sunetul pianului lui Robert Haig Coxon, cunoscut ca un adevărat maestru al vindecării sacre prin muzică. Concertul va cuprinde o serie de lucrări muzicale veritabile precum The Silent Path, interpretată de cei doi muzicieni într-o variantă unică.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate prin intermediul platformei online www.bilet.ro, la diferite prețuri în funcție de categorie, după cum urmează:

• VIP – 159 RON;

• Cat. I – 130 RON;

• Cat. II – 88 RON.

Cunoscătorii muzicii compuse și interpretate de Seda Bagcan, au fost fascinați nu numai de calitățile vocale și performanțele tehnice dovedite în cadrul reprezentațiilor anterioare susținute la București, ci și de atmosfera relaxantă din timpul concertului.

Seda Bagcan a cântat pentru prima dată în România în septembrie 2013, în deschiderea conferinței pe care autorul american Gregg Braden a susținut-o la București, revenind în noiembrie anul trecut, în cadrul turneului World Peace Tour. Compozitorul și pianistul japonez Kitaro, recunoscut ca pionier în muzica New Age , câștigător al premiilor Grammy și Globul de Aur, a fost impresionat de calitățile interpretative ale Sedei Bagcan, ajungând să încheie un contract cu casa de discuri Domo Records care îl reprezintă pe Kitaro la nivel internațional.

Seda Bagcan poate fi găsită la secțiunea „New Artist” pe site-ul Domo Records

Printre albumele lansate se numără „Sunrise”, „Remember”, „Sufi Soul Neym”, un material care integrează în muzica contemporană principiile sufismului. Cel mai recent album, lansat în decembrie 2013, se numește „I am that I am”. În România acestea se găsesc la NICHE RECORDS.

Date biografice:

Seda Bagcan

La vârsta de șase ani, Seda Bagcan a susținut primul concert de prestigiu, acompaniată de Orchestra Radiodifuziunii din Ankara, a fost invitat special la conferințele TEDx din Istanbul și a reprezentat Turcia la ediția din 1990 a concursului Eurovision. Seda Bagcan cântă având credința într-o trinitate: muzică, știință și vindecare. Terapia cu sunete îi este la îndemână mai ales că, încă din copilărie, a compus muzică clasică, pop și jazz.

Într-o perioadă în care căuta remediul pentru o boală gravă de care suferea o rudă apropiată, Seda s-a inițiat în medicina complementară. A început cu Reiki și Reconnection și a devenit profesor în Signature Cell Healing, Acutonics Healing și Deeksha. Din 1990 practica Hatha Yoga, Ashtanga și Juvamukti Yoga. Mai tarziu a început să predea Kundalini Yoga și Naam Yoga și de atunci conduce workshop-uri și seminarii în Turcia și în întreaga lume, îmbinând muzica cu știința vindecării. Seda Bagcan este specialist în dezvoltare personală, are numeroși pacienți pe care i-a ajutat să se însănătoșească, să scape de obiceiuri periculoase și să conștientizeze cauzele diferitelor disfuncții.

Robert Haig Coxon

Robert Haig Coxon a început să cânte la pian de la vârsta de doi ani. A urmat cursurile Conservatorului McGill, obținând rezultate maxime la toate examenele anuale susținute până la vârsta de 14 ani. Sâmbăta, acasă, cânta la pian non-stop. Timp de șase ani, a urmat studiile de compoziție, orchestrație și pedagogie la Universitatea McGill, obținând performanțe de maestru al pianului. A fost aranjor muzical, clăpar și lider în numeroase trupe muzicale pop și cel mai bine plătit grup muzical al unui hotel din Montreal. Întotdeauna a simțit atracția de a scrie muzică pentru suflet. În 1998 a produs un album cu melodii pentru Crăciun, care a înregistrat vânzări de peste 62.000 de exemplare în Quebec, ulterior fiind vândut cu succes și în Franța. În același timp continuă să compună muzică pe teme variate, pentru seriale de televiziune și documentare și a realizat numeroase albume cu muzică de film pentru Intermede Music. A susținut concerte în peste 33 de țări, adăugând pe lista concertelor anuale câte o nouă locație.

Pentru a onora locurile în care cântă, Robert obișnuiește să scrie câte o piesă complet orchestrată, ce reflectă esența acelui loc și popor. Piesa pe care o va compune pentru România va intra în noul său album: Passion, Compassion, Alegria ce va ieși în acest an. Mulți oameni de știință celebri și terapeuți lucrează cu muzica sa. Acum, Robert compune cea mai mare parte a melodiilor în studioul personal aflat pe vârful unui munte sacru, situat în nordul Montrealului, în Canada.

Cel mai bine vândut artist New Age

Robert Haig Coxon a fost nominalizat de patru ori la prestigiosul premiu „Felix” (echivalent al premiului Grammy în Canada), și a devenit cel mai bine vândut New Age artist din Canada. A cunoscut succesul internațional în 1995, odată cu lansarea albumului The Silent Path care s-a bucurat de succes în Canada, SUA și Franta. Până în prezent, Robert Haig Coxon a lansat opt albume, cele mai recente fiind intitulate The Silent Path (folosit în România pentru tratamentul ADD-ului) „The Infinite Essence of life”, „Goddess – The Power of Woman”. Despre Robert Haig Coxon se spune că este Stăpânul Vindecării Sacre prin muzica ce atinge inima, deschide ușa experienței multi-dimensionale, acolo unde se află sursa vindecării. Mii de mărturii afirmă că CD-urile lui și muzica pe care o compune au transformat viețile oamenilor, corpurile și inimile lor.

După ce a ascultat The Silent Path, Lee Caroll, renumitul autorul al cărților Kryon și Copiii indigo – Zece ani mai târziu, l-a contactat pe Robert și i-a cerut să se alăture echipei sale în turneu. De-a lungul anilor, Robert Coxon a avut posibilitatea de a experimenta diferite culturi care l-au inspirat să compună muzică prin care să onoreze aceste țări.

„Muzica restructurează modelele noastre energetice și ajustează ADN-ul fiecărei celule, astfel încât să ne putem reconecta cu modelul nostru Divin”. – Robert Coxon.