Sedinta Parlamentului de supunere la vot s-a reluat

Apropo.ro / 07.06.2007, 10:39
Sedinta Parlamentului de supunere la vot s-a reluat
Parlamentul a reluat ședința de joi cu supunerea la vot a propunerii senatorului PRM Gheorghe Funar de amânare a citirii moțiunii de cenzura în plen, pâna când se va da un raspuns la sesizarea sa referitoare la falsificarea unor semnaturi al moțiune. Propunerea a

Parlamentul a reluat ședința de joi cu supunerea la vot a propunerii senatorului PRM Gheorghe Funar de amânare a citirii moțiunii de cenzura în plen, pâna când se va da un raspuns la sesizarea sa referitoare la falsificarea unor semnaturi al moțiune.

Propunerea a fost supusa la vot, întrunind 46 de voturi „pentru” și 15 abțineri.

Reprezentanții PD și PC au precizat ca nu au participat la vot. Liderul deputaților PD, Cristian Radulescu, a spus ca neparticiparea democraților la vot este un semn de protest fața de aceasta procedura, iar conservatorul Petru Calian a sups ca refuza sa voteze o propunere neconstituționala.

La ora transmiterii acestei știri, în plen au loc dezbateri privind interpretarea votului, unii parlamentari susținând ca nu poata fi amânata citirea moțiunii.

Înaintea acestui vot, ședința Parlamentului a fost suspendata pentru o pauza de consultari de un sfert de ora, la cererea grupurilor parlamentare ale PNL, dupa ce senatorul PRM Gheorghe Funar a susținut ca 21 de semnatari ai moțiunii au semnaturile falsificate sau scanate.

Gheorghe Funar a cerut ca moțiunea sa nu mai fie citita în Parlament și sa fie anunțat Parchetul General, deoarece 9 senatori și 12 deputați au semnaturile falsificate sau scanate și se fac vinovați de fals și uz de fals. Funar i-a nominalizat printre aceștia pe Radu Berceanu, Nicolae Vlad Popa, Ioan Talpeș Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Sorin Paveliu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan.

Funar a aratat ca Biroul Permanent al Senatului l-a informat ca, în perioada în care s-au strâns semnaturi, Ioan Talpeș era plecat în strainatate, Radu Berceanu se afla în Franța, iar Raluca Turcan a recunoscut ca semnatura sa a fost scanata

Radu Berceanu a spus, în replica, ca se afla în misiune și ca a semnat moțiunea înainte de a pleca în Franța.

Potrivit lui Berceanu, Funar nu are niciun drept sa investigheze unde pleaca parlamentarii. „El vrea sa faca acest balet, inteligența lui ori este falsificata, ori este scanata”, a spus Berceanu despre Funar.

Nicolae Vlad Popa și Sorin Paveliu i-au spus lui Funar ca are vagi cunoștințe de drept penal și au aratat ca se pot adresa justiției pentru denunț calomnios.

Viceliderul grupului senatorial liberal Mario Oprea a cerut puza de consultari, pe motiv ca a primit infomații interesante despre moțiune.

Camerele Parlamentului s-au reunit joi pentru citirea moțiunii de cenzura inițiata de PD „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece”, la lucrari participând și premierul Calin Popescu Tariceanu.

La începutul ședinței Camerelor reunite erau prezenți 283 de deputați și senatori. Lucrarile sunt conduse de vicepreședintele Camerei Deputaților Lucian Bolcaș (PRM).

Dezbaterea moțiunii de cenzura și votul asupra acesteia vor avea loc luni dupa-amiaza.

Mediafax