Seducatorul fara chip/Perfect Stranger (2007)

Apropo.ro / 06.06.2007, 11:58
Seducatorul fara chip/Perfect Stranger (2007)
Thriller-ul sexy al studiourilor Revolution "Seducatorul fara chip" pune intrebarea : Cat de departe ai putea merge pentru a pastra un secret? Cand reporterul de investigatii Rowena Price (Halle Berry) afla ca uciderea prietenei ei poate avea legatura cu puternicul director

Thriller-ul sexy al studiourilor Revolution „Seducatorul fara chip” pune intrebarea : Cat de departe ai putea merge pentru a pastra un secret? Cand reporterul de investigatii Rowena Price (Halle Berry) afla ca uciderea prietenei ei poate avea legatura cu puternicul director de publicitate Harrison Hill (Bruce Willis), ea actioneaza sub acoperire cu ajutorul asociatului ei, Miles Haley (Giovanni Ribisi).

Dandu-se drept Katherine, o angajata temporar la agentia lui Hill, si drept Veronica, o fata cu care Hill flirteaza online, Rowena isi inconjoara prada din toate partile, pentru a descoperi ca ea nu este singura care isi schimba identitatile. Cu cat ajungem mai aproape de a descoperi adevarul, cu atat intelegem mai mult cat de departe merg oamenii pentru a-l proteja.

DESPRE POVESTE

Acesta este un film despre secrete. Cele pe care le avem. Cele pe care le impartasim. Si cele pentru care am face orice pentru a le proteja.

Rowena Price (HALLE BERRY) este un reporter de investigatii care a perfectionat arta de a dezvalui secretele altor oameni. Asa ca atunci cand prietena ei din copilarie Grace Clayton , care avea o aventura cu un director de publicitate casatorit Harrison Hill (BRUCE WILLIS) , este gasita moarta, Rowena se hotaraste sa afle adevarul. Gratie asociatului ei, cel priceput la tehnologie Miles Haley (GIOVANNI RIBISI), Rowena obtine accesul la e-mail-ul lui Grace si afla faptul ca Grace ameninta ca va merge la sotia lui Hill. Avand aceasta informatie, Rowena merge sub acoperire ca o simpla necunoscuta – prima data ca angajata temporar, Katherine, la agentia de publicitate a lui Hill, si apoi ca Rocketgirl alias Veronica, o alta iubita online a lui Hill. Ea il supravegheza din toate partile pe Hill, care nu banuieste nimic, observand faptul ca si sotia lui face acelasi lucru. Acesta este un om cu apetit pentru putere, slabiciune pentru femei si o sotie cu ochii in patru.

Dar in timpul ce descoperea secretele lui Hill, R, involuntar Ro descopera o conexiune intre Grace si doi oameni importanti din viata ei : prietenul ei , Cameron (GARY DOURDAN) si prietenul ei cel mai bun Miles, fapt care o face sa se simta confuza, tradata si fara nimeni in care sa poata avea incredere in aceasta calatorie.

Cu cat Ro se apropie mai mult de adevar, cu atat incepem sa ne intrebam : Ce secret avea Grace ? Si de ce cineva ar ucide pentru a-l proteja?

Intr-un film despre secrete si publicitate nu totul este ceea ce pare a fi.

DESPRE FILM

„Intr-o anumita masura, toti traiesc o viata dubla” spune castigatoarea premilui Academiei® Halle Berry, vedeta noului thriller sexy al studiourilor Revolution, „Seducatorul fara chip”. „Cu totii suntem niste fiinte complicate; suntem diferiti tot timpul; cu totii ascundem ceva, chiar si de cei mai buni prieteni.”

Pentru regizorul James Foley, care a explorat mai inainte acest teritoriu al thriller-ului psihologic in At Close Range, Fear, si Glengarry Glen Rose, ideea merge chiar mai departe. „Toti mintim; depinde doar de cat de mare este minciuna si care sunt consecintele acesteia”, spune regizorul. „Sunt fascinat de ideea ca oamenii uneori actioneaza in feluri pe care nu realizeaza – publicul intelege comportamentu personajului, dar personajul insusi nu . In plus, viata dubla a unui personaj se preteaza la ceva pentru care cinematografia a fost creata sa faca in mod unic : poti vedea si auzi un personaj spunand sau facand ceva si sa observi ca el gandeste ceva complet diferit”.

Conform lui Goldsmith-Thomas, ideea filmului „Seducatorul fara chip” a rezultat dintr-o conversatie cu sotul ei, co-producatorul Daniel A. Thomas. „Ne gandeam ca ideea unei anonimitati online unde oricine poate fi oricine, este o tema provocatoare pentru a fi explorata. Este un joc periculos sa presupui faptul ca persoana cu care vorbim online este cine spune ca este. Asa ca, am inceput sa ne imaginam ce s-ar intampla daca lumea virtuala a unei persoane s-ar izbi de lumea lui reala. Si asa s-a nascut „Seducatorul fara chip”.

Din fazele de inceput Berry a vazut posibilitatile in „Seducatorul fara chip” si s-a alaturat proiectului. Ea a descoperit ca este atrasa de personaj, care, spune ea, este altfel decat orice alt persoanj pe care l-a jucat vreodata – cu exceptia unei singure trasaturi comune. „Imi place sa joc personaje torturate”, spune actrita castigatoare a unui premiu al Academiei®. „Nu stiu ce spune acest lucru despre mine, dar imi place intr-adevar sa intru in mintea cuiva care este putin napastuit, putin lovit. Acest personaj este foarte vulnerabil, dar in acelasi timp este foarte viu si isi gaseste puterea putin cate putin dealungul filmului. Este grozav sa joci un astfel de rol.”

Foley lauda abilitatea lui Berry de a portretiza viata dubla (tripla) a personajului. „Halle joaca un personaj, iar personajul interpreteaza” subliniaza el. „Trebuie sa credem interpretarea personajului, si pe cea a lui Halle ca fiind personajul. Felul in care a reusit sa alterneze inainte si inapoi intre aspectele diferite ale personajului ei m-a uimit”.

Apoi, bineinteles, mai este si Ro intr-o relatie cu Harrison Hill – Ro care incearca sa dovedeasca faptul ca directorul de publicitate i-a ucis prietena.

Pentru Berry colaborarea cu Bruce Willis, care il interpreteaza pe Hill, a fost o experienta care i-a adus multa inspiratie. „Lui Bruce ii place foarte mult sa improvizeze – sa se joace”, spune ea. „Acest lucru a fost ceva nou pentru mine, dar extraordinar. El a avut un control deplin asupra personajului si ce il motiveaza pe acesta”.

Desi Willis este probabil foarte bine cunoscut ca vedeta de filme de actiune, Foley spune ca intotdeauna a avut o afinitate pentru munca actorului in thrillere. „Cand Bruce face o interpretare dramatica, are un foarte mare efect” spune Foley. „A venit, si-a pus hainele potrivite, si a devenit acest personaj – seful puternic, arogant, plin de dorinte al unei agentii de publicitate.”

„Nu cred ca tipul se considera afemeiat” spune Willis. „Cred ca el iubeste femeile, se afla in culmea carierei sale ca sef al industriei de publicitate, si nu se judeca singur. Eu insumi ma aflu la varsta de mijloc acum, si inca ma mai bucur de viata; Cred ca Harrison Hill se bucura foarte mult de viata”.

O parte a acestei bucurii a reprezentat- o faptul ca a avut ocazia sa lucreze impreuna cu Halle Berry. „Deseori primesc roluri unde pot flirta fara rusine” rade Willis. „Nu e o zi grea la slujba – sa mergi la munca si sa flirtezi cu Halle Berry.”

Cel care completeza distributia este Giovanni Ribisi, care il interpreteaza pe Miles, un fel de Vineri al Rowenei, specialist in IT. Miles, este in mod clar indragostit de sefa lui -fapt pe care Ro nu este deranjata sa il exploateze.

Ribisi considera ca Miles, ca si celelalte personaje din „Seducatorul fara chip”, traieste o viata dubla – sau cel putin poarta o masca. „El este ca Iago – este starnit de ideea de a manipula”, spune actorul. „La fel ca personajele lui Halle si cel al lui Bruce , exista o parte intunecata a acestuia, si cred ca acest lucru este universal. Nu cred ca este ceva care ar trebui criticat”.

Ribisi a fost atras de rol datorita povestii ambigue din punct de vedere moral a scenariului. „In filme”, spune Ribisi, „noi am avut dintotdeauna tendinta sa ne concentram pe ceea ce este bun si pe ceea ce este rau, ceea ce conduce la o delimitare clara intre alb si negru. In procesul de repetitii la acest film, am cautat sa ne indeprtam de aceasta mentalitated- oamenii sunt mai complicati. Fiecare are demonul sau.”

„Acest film incearca sa exploreze limitele comportamentului uman – cat de departe ar merge oamenii pentru a pastra ascuns adevarul” spune Foley. „Cineastul francez Robert Bresson a spus odata „Treaba regizorului consta in a aface vizibil acel ceva pe care se poate sa nu-l fi vazut niciodata”. Am urmat acest lucru intotdeauna – fiecare fiinta umana intelege ceea ce inseamna sa fii uman dar alte fiinte nu. A face un film inseamna a revela ceea ce inseamna sa fii om. Cand altcineva intelege acest lucru si se gandeste intr-o alta maniera la acesta – asta ma bucura cel mai mult.”

DESPRE DISTRIBUTIE

HALLE BERRY (Rowena Price) , prima femeie afro-americana care a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita, continua sa sparga bariere. Foarte recent, ea a primit nominalizari la premiile Emmy si Globul de aur pentru prestatia ei actoriceasca in filmul produs de Oprah Winfrey – „Their Eyes Were Watching God” si ca producator executiv pentru filmul de televiziune HBO Lackawanna Blues.

Anterior, vocea lui Berry a fost auzita interpretand personajul Cappy in filmul animat Robots. De asemenea ea a mai fost capul de afis al thrillerului Gothika, care i-a confirmat statutul de punct de atractie pentru box office. In vara anului 2003 ea si-a reluat rolul de Storm in X2: X-Men United, continuarea filmului de actiune X-Men, si foarte recent a jucat in X-Men: The Last Stand. In 2002, Berry a jucat rolul lui Jinx in filmul James Bond Die Another Day cu Pierce Brosnan.

Pentru interpretarea ei memorabila din filmul lui Marc Forster MonsterÂ’s Ball, ea a castigat Oscarul, un premiul SAG si premiul Ursul de Argint de la Berlin .Berry de asemenea a castigat premiile Emmy, Globul de aur, SAG si premiul NAACP Image pentru performanta ei in filmul de televiziune HBO Introducing Dorothy Dandridge, pe care de asemenea l-a si produs.

Criticii si spectatorii au observat-o pe Berry in debutul din filmul lui Spike Lee Jungle Fever. A mers mai departe si ajucat alaturi de Warren Beatty in comedia socio-politica Bulworth. Alte filme de renume pentru Halle Berry sunt Losing Isaiah, Executive Decision (pentru care a castigat un premiu Blockbuster pentru cea mai buna actrita intr-o drama), versiunea live The Flinstones, The Last Boy Scout, Strictly Business, filmul lui Reginald Hudlin Boomerang si Swordfish.

Ca recunoastere pentru realizarile ei ca actrita , Fundatia Harvard de la Universitatea Harvard a onorat-o pe Berry ca fiind Artistul Cultural al Anului. In prezent, ea este purtatorul de cuvant international pentru Revlon.

BRUCE WILLIS (Harrison Hill) a demonstrat a versatilitate remarcabila intr-o cariera care a inclus roluri atat de diverse ca boxeur profesionist in filmul lui Quentin Tarantino Pulp Fiction, anetreprenorul fustangiu in NobodyÂ’s Fool, eroicul calator in timp in filmul lui Terry Gilliam Twelve Monkeys, portretizarea nominalizata la Globul de aur a unui veteran traumatizat al razboiului din Vietnam in filmul lui Norman Jewison In Country, generosul psiholog pentru copii in filmul lui M. Night Shyamalan nominalizat la Oscar The Sixth Sense, pentru care Willis a castigat premiul PeopleÂ’s Choice si ceea ce ar putea fi rolul care reprezinta cartea sa de vizita : rolul John McClane in filmele blockbuster Die Hard.

Willis foarte recent a jucat in Lucky Number Slevin, in filmul lui Richard Donner 16 Blocks, in filmul lui Nick Cassavetes Alpha Dog, si a dublat in filmul animat Over the Hedge. In aceasta vara, Willis va aduce inapoi pe marele ecran pe John McClane in Live Free, Die Hard, mult anticipata parte a patra din franciza Die Hard.

Willis a obtinut pentru prima data recunoasterea internationala cand a obtinut rolul ireverentiosului detectiv particular David Addison in serialul de televiziune care a spart tiparele „Moonlighting”( Maddy and David). Munca sa la acest show i-a adus cateva onoruri actoricesti inclusiv un premiu Emmy si un Glob de aur. In 2000, Willis a castigat un alt premiu Emmy pentru aparitia sa episodica in „Friends”.

Nascut in New Jersey, Willis a studiat la prestigiosul program de teatru al Colegiului de stat Montclair si si-a inceput cariera pe scena. Primul sau rol principal important a venit in anul 1984 in productia lui Sam Shepard Fool for Love, care a avut 100 de reprezentatii. Inca mai pastrandu-si o afinitate pentru teatru, Willis a co-fondat A Company of Fools, o trupa non-profit care se angajeza sa dezvolte si sa sustina teatrul in Wood River Valley din Idaho si in toata America. De asemenea a jucat si a regizat comedia neagra a lui Sam Shepard „True West” la Liberty Theater in Hailey, Idaho. Piesa, care infatiseaza relatia tumultoasa dintre doi frati, a fost transmisa la Showtime si este dedicata fratelui mort a lui Willis, Robert.

Un muzician implinit, Willis a inregistrat albumul Motown 1986 The Return of Bruno, care a castigat platina. Trei ani mai tarziu, el a inregistrat cel de-al doilea album intitulat If It DonÂ’t Kill You, It just makes you stronger. In 2004 , el a efectuat un turneu prin cluburi in SUA cu trupa lui de muzica , The Accelerators.

Castigator al premiului pentru debutantul anului ShoWest in 1999, GIOVANNI RIBISI (Miles Haley) s-a afirmat ca o prezenta populara pe ecrane capabil de a juca o varietate mare de roluri.

Ribisi a fost vazut recent in The Dead Girl avand ca regizor pe Karen Moncrieff. The Dead Girl , care a fost nominalizat pentru cel mai bun film la premiile Independent Spirit 2007, este o chintesenta de povesti despre oameni aparent fara nicio legatura ale caror vieti se unesc in jurul uciderii unei tinere femei. Proiectele sale viitoare includ filme independente The Dog Problem si Gardener of Eden.

Printre cele mai bine cunoscute filme ale sale sunt Saving Private Ryan al lui Steven Spielberg, The Virgin Suicides si Lost in Translation ale Sofiei Coppola , Cold Mountain al lui Anthony Minghella si Lost Highway al lui David Lynch. Alte filme de renume includ Flight of the Phoenix, Boiler Room, Gone in Sixty Seconds, The Other Sister, Sky Captain and the World of Tomorrow, Suburbia, Heaven, First Love Last Rites, That Thing You Do, The Mod Squad, Masked and Anonymous si The Big White. El a primit o nominalizare la Independent Spirit pentru interpretarea sa in filmul lui Sam Raimi The Gift.

In afara de numeroasele sale filme de renume, Ribisi, care si-a inceput cariera actoriceasca la varsta de noua ani, are o lista impresionanta de roluri episodice de televiziune in CV-ul sau de la Highway to Heaven”, „My Two Dads”, si „The Wonder Years”, pana la rolurile mai recente in Chicago Hope, The X-Files, Friends si My Name is Earl.

DESPRE REALIZATORII FILMULUI

Cu filme precum Glengarry Glen Ross, At Close Range si After Dark, My Sweet, JAMES FOLEY (Regizorul) a primit laude pentru explorarea cu stil si intelegere a imperfectiunii umane si a raului primordial.

Nascut in Brooklyn si crescut in insula Staten, Foley a intentionat initial sa urmeze studiile de medicina. In loc de asta, el a devenit student al prestigioasei Scoli de Cinema si Televiziune USC, unde cele doua scurt metraje ale sale Silent Night si November l-au adus pe acesta in atentia Hollywood-ului. Regizorul Hal Ashby l-a ajutat sa isi faca debutul ca regizor cu proiectul Reckless.

A urmat drama bazata pe un fapt real At Close Range in care au jucat Christopher Walken si Sean Penn, care a fost nominalizata pentru Ursul de Aur la Festivalul de Fim de la Berlin. Dupa acest film a urmat WhoÂ’s that Girl? in care a jucat Madonna, a castigat multe laude pentru After Dark, My Sweet. In acest film, o adaptare a romanului lui Jim Thompson, introduce fara niciun efort estetica de film noir intr-un decor contemporan. Acest lucru a dus la memorabila ecranizarea a piesei lui David Mamet, castigatoare a unui premiu Pulitzer Glengarry Glen Ross, in care au jucat Al Pacino, Jack Lemmon, Kevin Spacey, si Alec Baldwin. Pentru acest film el a primit nominalizarea la premiul Criticii la Festivalul de film de la Deauville.

De atunci, filmografia lui Foley a inclus Fear, The Chamber, The Corruptor si Confidence. Urmeaza pentru Foley un alt thriller Man and Wife, bazat pe romanul lui Andrew Klavan.

TODD KOMARNICKI (Scenarist) este un scriitor prolific de film si televiziune. In plus, el este un romancier implinit. Primul sau roman, Free, a fost publicat de Doubleday in 1993 si al doilea roman Famine (Arcade 1997) a primit recenzii foarte bune si a fost tradus in franceza, italiana si germana. Al treilea sau roman War, va fi publicat in 2008.

Scenariile lui Komarnicki includ adaptari ale bestsellerului The Professor and the Madman si remake-ul filmului lui Hitchcock To Cathch a thief .

ANASTAS MICHOS, ASC(Director de imagine) nu de mult a fost director de imagine la Freedomland (cu Sam Jackson si Julliane Moore) si The Forgotten (tot cu Julliane Moore), ambele thrillere pentru studiourile Revolution. De asemenea a mai filmat Mona Lisa Smile, regizat de Mike Newell, cu Julia Roberts .

Michos a primit primul proiect cinematografic de la producatorul Jake Eberts pentru The Education of Little Tree. Urmatorul sau film a fost Man on the Moon, regizat de Milos Foreman si in care a jucat Jim Carey in rolul comediantului decedat Andy Kaufman. Dupa Man on the Moon a urmat filmul independent The Big Kahuna in care au jucat Kevin Spacey si Danny de Vito, apoi a fost operator de imagine pentru debutul regizoral al lui Edward Norton Keeping the Faith. Alte filme ale sale Death to Smoochy si Duplex.

CHRISTOPHER TELLEFSEN , A. C. E. (Montajul) a inceput cariera sa ca asistent la filmul lui Martin Scorsese The Color of Money. Unul dintre primele sale filme de renume ca monteur a fost filmul lui Whit Stillman Metropolitan. Alte filme montate de el sunt : Barcelona, Smoke, Kids, Blue in the Face, Flirting with Disaster, The People vs, Lary Flint, Gummo, Chinese Box, Birthday Girl, Changing Lanes, The Human Stain, The Village, A Guide to Recognizing Your Saints si filmul castigator al unui premiu al Academiei anul trecut Capote.

ANTONIO PINTO (Muzica) este cunoscut a autor la muzicii filmelor Lord of War, Collateral, City of God, Behind the Sun, News from a Personal War, si Central Station.


SONY PICTURES Releasing International

REVOLUTION Studios

prezinta

Un film de JAMES FOLEY

HALLE BERRY

BRUCE WILLIS

GIOVANNI RIBISI

SEDUCǍTORUL FǍRǍ CHIP/PERFECT STRANGER

2007, cinemascop, color, 109 min

Muzica – Antonio Pinto

Costumele – Renee Ehrlich Kalfus

Montajul – Christopher Tellefsen, A.C.E.

Sceanografia – Bill Groom

Imaginea – Anastas Michos , ASC

Producator executivi – Ron Bozman, Deborah Schindler, Charles Newirth

Story- Jon Bokenkamp

Scenariul – Todd Komarnicki

Produs de : Elaine Goldsmith – Thomas

Regia – James Foley

N-15 Nerecomandat sub 15

Distribuit în România de: InterComFilm Romania
Tags: