Sefa imperiului L’Oreal, fortata sa predea conducerea imperiului

Apropo.ro / 18.10.2011, 16:30
Sefa imperiului L'Oreal, fortata sa predea conducerea imperiului
Liliane Bettencourt, conducatoarea imperiului L'Oreal, se afla in imposibilitatea de a mai fi la carma imperiului sau, astfel ca fiica sa Francoise preia functia de conducere in locul sau.

Considerata una dintre cele mai bogate femei din lume, Liliane Bettencourt de la L’Oreal, este in pericol sa isi piarda averea.

Liliane, 89 de ani, sufera de o forma de dementa mixta si prezinta simptome ale bolii Alzheimer, potrivit unui raport medical.

Pe baza acestui document, judecatorul de Courbevoie, Stephanie Kass, a ordonat luni plasarea mostenitoarei L’Oreal sub supraveghere stricta, la cererea fiicei sale.

Averea lui Liliane este estimata la peste 15 miliarde de euro. Bunurile lui Liliane vor fi manageriate de catre fiica acesteia si doi nepoti. Jean-Victor Meyers, nepotul cel mare, a fost numit si supraveghetorul lui Liliane.

„Daca fiica mea se ocupa de mine, ma va sufoca”

Problema cea mare este aceea ca Liliane nu doreste ca intreaga ei avere sa ii revina fiicei sale, cu care nu este in relatiile cele mai bune.

Avocatul lui Bettencourt a anuntat ca se va discuta asupra deciziei si exista posibilitatea sa faca un recurs.

Liliane a declarat ca vrea sa fie lasa in pace. „Daca face asa ceva, plec in strainatate. Daca fiica mea se ocupa de mine, ma va sufoca”, a spus miliardara.

Liliane se teme ca fiica ei, impreuna cu cei doi fii, vor vinde din actiuni si vor risipi intreaga avere acumulata in timp, de ea.

Nestle este al doilea mare actionar al grupului. Miliardara a fost implicata intr-un scandal, anul trecut, cand se vehicula ca ii oferea atentii substantiale presedintelui Nicolas Sarkozy, ca sustinere pentru campania prezidentiala. Fiica ei sustinea ca are inregistrari dintre cele doua parti. Desigur, presedentia a infirmat aceste acuzatii mincinoase.

Conflictul intre Liliane Bettencourt si Francoise Bettencourt-Meyers a luat nastere in urma cu cativa ani, cand fiica acesteia l-a dat in judecata pe fotograful mamei sale, motivand ca acesta profita de instabilitatea mentala a acesteia. Francoise sustinea ca fotograful Francoise-Marie Banier „a sustras” mai multe bunuri in valoare de 1 miliard de euro, acestea constand in tablouri, polite de asigurari de viata si bani.

Aceasta a negat ca ar fi profitat de sefa sa, si a restituit mare parte din bunuri, insa a pastrat „cadouri” ce valoreaza 200 de milioane de euro.

Liliane Bettencourt si-a dat fiica in judecata: „O fiinta singura si plictisitoare”

Punctul culminant al scandalului intre Liliane si Francoise, fiica sa, a atins apogeul anul trecut, cand miliardara si-a dat fiica in judecata pentru hartuire. Tot ea a asmutit presa asupra lui Francoise, pe care a numit-o o persoana singura si plictisitoare.

In consecinta, Francoise Meyers a considerat ca este momentul ca mama ei sa fie supravegheata atent.

Miliardara Liliane Bettencourt si-ar fi dorit ca afacerea sa ajunga pe mainile lui Pascal Wilhelm, omul ei de incredere.