Șefu-i șef și-n banc!

Apropo.ro / 29.04.2005, 13:19
Șefu-i șef și-n banc!
Suna telefonulÂ…. Și-o voce, de langa, harșaita, de moldovean cu accent de la mama lui, cu plictisu-n gat, sictirit pe tura de noapte, în vreo boxa de paznic, de TIR, de ce vreiÂ… "ȘefuÂ’! Raspundeți la telefon, ca va suna cineva!!". Moment de liniște!


Suna telefonulÂ…. Și-o voce, de langa, harșaita, de moldovean cu accent de la mama lui, cu plictisu-n gat, sictirit pe tura de noapte, în vreo boxa de paznic, de TIR, de ce vreiÂ… „ȘefuÂ’! Raspundeți la telefon, ca va suna cineva!!”. Moment de liniște! „ȘefuuuÂ’!!”, insista moldoveanul cu o oarecare urma de flegma-n gat (pudibonzii sa ma ierte, dar încerc sa recreez un tablou aici, da?). „N-auziți??? Raspundeți la telefon, ca va suna cineva!!!”.

Liniște deplina. „DaÂ’ raspunde-n pÂ… mea odata!!!!”, îi sare muștaruÂ’ și se dezlanțuie: „Ești surd??? F..-n gura!!!”Â… E, cam așa suna ultima sonerie, sa-i zic, la moda, în varianta MP3, pe telefonul mobilÂ… La „șefuÂ’ ” trebuie sa te consideri avertizat, iar daca nu reacționezi nici la „n-auzi?”, treÂ’ sa ți-o iei cu seninatateÂ…

Acuma ți-e limpede, soneria n-a inventat-o vreun șef și, nici ca subaltern, nu ești tampit sa ți-o setezi în celularÂ…. O ții pitita în „Registru apel” și-o scoți la înaintare din vreme-n vreme, cand ai chef sa-ți distrezi prieteniiÂ… Un coleg de-al meu a facut valva mare pe trei etaje-n PROTV și povestea a prins în cateva minute mai tare ca orice slogan publicitarÂ… Toata lumea vorbește acum de soneria lui Icsulescu, ceea ce trebuie sa recunoști ca e un plus la capitolul popularitate. Touche.. Asta e înca o lecție!

Atata succes în domeniu n-am vazut de pe vremea cand circula mesajul de casuța vocala cu vocea lui Nastase. Adica intra casuța vocala, direct, fara avertisment, fara sa te prinziÂ… Iar de undeva, mai din fundal (cum altfel?) se auzea distinct și tare vocea lui Nastase, iar direct în receptor- vocea gatuita și șoptita a proprietarului de mobilÂ… Care spunea ca nu poate vorbi, ca-i într-o conferința de presa, la GuvernÂ… Ca ziarist acreditat la Palatul Victoriei te asigurai așa ca între timp îți poți hali nestingherit ciorba de burta, la vreun bistro mai spilcuit, la o barfa cu cameramanul și sa ți se rupa de șeful de secție, vreme de înca vreo doua ceasuriÂ…

Eu zic ca din dragoste de șefi s-au inventat ambele mesajele. Și cum de regula sunt cam trei șefi la cate un subaltern, aș constata cu oarece stupoare ca imaginația romanilor nu lucreaza suficient pe cat material didactic existaÂ… Acum ca sarbatorile s-au încheiat, huzurul s-a terminat și te-ai întors la slujbaÂ… hai, sa ai o saptamana mai productiva, da?

Olivia Steer

Tags: