Seful ANRM anunta rezilierea contractului cu Sterling

Apropo.ro / 23.04.2009, 10:26
Seful ANRM anunta rezilierea contractului cu Sterling
Presedintele ANRM pretinde si ca rezervele de petrol din cele doua perimetre sunt mult mai mari decat s-a spus pana acum

Contractul cu firma canadiana Sterling Resources, pentru exploatarea perimetrelor petroliere Pelican si Midia din Marea Neagra, e pe cale de a fi reziliat. Anuntul a fost facut, in exclusivitate pentru Gandul, de Gelu Maracineanu, secretar de stat, presedintele Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), care spune ca „s-au identificat probleme foarte grave in contractul cu Sterling Resources.

Stephen Birrell, vicepresedintele Sterling Resources, a pastrat o atitudine rezervata fata de declaratia oficialului roman. „Pana in acest moment, ANRM nu ne-a adus la cunostinta niciun aspect cu privire la identificarea unor asa-numite „probleme foarte grave” care ar putea conduce la rezilierea contractului cu Sterling. In consecinta, noi nu putem specula pe marginea declaratiilor”, a declarat Birrell.

Maracineanu a mai precizat ca cele doua perimetre concesionate contin rezerve de petrol si gaze mult mai mari decat s-a recunoscut de catre conducerea Sterling si de fosta conducere a ANRM.

Citeste mai mult despre situatia contractului cu Sterling Resources, pe gandul.info.