Șeful CSM nu a onorat invitația premierului

Apropo.ro / 09.01.2006, 18:04
Șeful CSM nu a onorat invitația premierului
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecatorul Dan Lupșacu, nu a dat curs invitației premierului Calin Popescu Tariceanu la ședința de luni a Guvernului pe tema corupției, apreciind ca nu se subordoneaza Executivului, iar

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecatorul Dan Lupșacu, nu a dat curs invitației premierului Calin Popescu Tariceanu la ședința de luni a Guvernului pe tema corupției, apreciind ca nu se subordoneaza Executivului, iar magistrații sunt independenți.

Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a atacat dur Consiliul Superior al Magistraturii, afirmând ca Dan Lupașcu nu are nici o scuza de a lipsi de la ședința privind stabilirea masurilor viitoare în combaterea corupției.

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a invitat, luni, pe miniștrii implicați în programele anticorupție, dar și pe șefii Parchetului instanței supreme, Consiliului Superior al Magistraturii și Serviciului Român de Informații, la o ședința în care vor fi stabilite masurile viitoare în domeniu.

Tariceanu a decis sa convoace o ședința extraordinara a Consiliului pentru Coordonarea Implementarii Strategiei Naționale Anticorupție, pentru a evalua modul de îndeplinire a obiectivelor privind integrarea europeana a României și pentru a stabili viitoarele acțiuni prioritare în domeniul combaterii corupției.

La ședința care se va desfașoara la Palatul Victoria au fost convocați miniștrii Justiției, Administrației și Internelor, Finanțelor, Integrarii Europene, Educației, precum și ministrul delegat pentru acquis-ul comunitar.

La discuțiile de la Guvern au mai fost invitați președintele Consiliului Superior al Magistraturii, șeful Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorul-șef al Departamentului Național Anticorupție, președintele Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spalarii Banilor, președintele Curții de Conturi, directorul Serviciului Român de Informații, directorul Direcției Generale de Informații și Protecție Interna a Ministerului Administrației și Internelor, directorul Direcției Generale Anticorupție a MAI, șeful Inspectoratului General al Poliției Române, directorii generali ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Marci și ai Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.

CSM și-a trimis reprezentanții la ședința Guvernului, respectiv pe procurorul general al României, Ilie Botoș – membru de drept al Consiliului și pe procurorul Ioan Burlacu – responsabil al Consiliului în probleme privind combaterea corupției, susțin surse din magistratura.

La ședința vor fi evaluate masurile din Strategia Naționala Anticorupție și acțiunile prevazute pentru perioada urmatoare, inclusiv în domeniul proprietații intelectuale.

Mediafax