Șeful Volkswagen nu vrea ca mașina viitorului să spioneze șoferii

De: Marian Andrei / 11.03.2014, 10:30
Șeful Volkswagen nu vrea ca mașina viitorului să spioneze șoferii
Producătorii auto trebuie să împiedice transformarea mașinii viitorului, conectată tot mai mult la internet și dispozitive mobile, într-un "monstru al datelor" care să contribuie la spionarea șoferilor și pasagerilor, a avertizat directorul general al grupului german Volkswagen, Martin Winterkorn.

Winterkorn a promis  la expoziția IT CeBIT de la Hanovra că va proteja clienții împotriva utilizării abuzive a informațiilor colectate despre ei.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Sunt pentru utilizarea la scară largă a informațiilor, pentru siguranță și confort mai ridicate, dar sunt împotriva paternalismului și a «Fratelui mai mare». Trebuie să se implice toată industria auto. Avem nevoie de un angajament voluntar al industriei auto”, a spus el.

Autoturismele vor genera un volum foarte mare de informații despre utilzatori, ca urmare a echipării și conectării acestora cu diverse dispozitive, precum și cu funcții de „pilot automat”.

Autoturismele moderne au devenit adevărate computere pe roți, cu circa 1,5 kilometri de cabluri, peste 50 de unități de control și capacitatea de calcul a 20 de PC-uri, a spus Winterkorn.

„Mașina nu trebuie să devină un monstru al datelor”, a afirmat el.