Sega prezinta catelul robot

Apropo.ro / 24.01.2005, 13:20
Sega prezinta catelul robot
Sony a lansat primul catel robot in anul 1999 cu numele de Aibo. Acum apare si competitia prin Sega Toys. Specialistul japonez de electronice a prezentat cea mai noua inventie in Tokyo, un catel robot care poate compune si difuza muzica, chiar si dansa. Conform sitului de stiri Japan

Sony a lansat primul catel robot in anul 1999 cu numele de Aibo. Acum apare si competitia prin Sega Toys. Specialistul japonez de electronice a prezentat cea mai noua inventie in Tokyo, un catel robot care poate compune si difuza muzica, chiar si dansa.

Conform sitului de stiri Japan Today, dispozitivul cu patru picioare detine cateva butoane pe nas si in alte parti ale corpului care pot fi folosite in crearea si ascultarea muzicii. Detine si alte butoane care permit expresia emotiilor. Prietenul mecanic detine senzori care detecteaza si reactioneaza la miscari din partea utilizatorului.

Conform unui alt site de stiri, ASCII24.com, catelul mecanic detine un audio input jack la piciorul din spate care permite utilizatorului sa echipeze „animalul” cu dispozitivele preferate precum playerul muzical iPod de exemplu.

Jucaria va fi disponibila in luna aprilie. Nu este precizata insa locatia lansarii si pretul dispozitivului. Robotul mimeaza unele trasaturi din ultima versiune a dispozitivului Sony. Anuntat in octombrie, cel mai recent model Aibo ofera posibilitatea de a asculta muzica din fisiere si CD si piate dansa. Este compatibil cu MP3, WAV si fisiere Windows Media, poate fi controlat wireless de la un PC. Ofera o „agenda” compatibila cu Microsoft Outlook, astfel poate fi folosit la inregistrarea programelor de intalniri, detine chiar si capacitati de inregistrare video.

Sursa: www.news.com, preluat de SmartNews.