Seismologii au inregistrat ieri cel putin 77 de cutremure, in Canare

Redacția / 03.11.2011, 09:27
Seismologii au inregistrat ieri cel putin 77 de cutremure, in Canare
Cel putin 77 de seisme, dintre care cel mai puternic a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter, au fost inregistrate ieri pe insula El Hierro din arhipelagul Canare.

Seria de cutremure a inceput imediat dupa o eruptie vulcanica submarina, care a avut loc la 10 octombrie. Cele 77 de cutremure inregistrate ieri indica, potrivit expertilor, „ca este posibil sa se produca o noua eruptie. In principiu, aceasta nu pare iminenta”.

Cel mai puternic dintre cele 77 de cutremure (dintre care cinci au fost suficient de puternice pentru a fi simtite de localnici), cel cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a avut loc ieri seara (19.10, ora Romaniei) in Oceanul Atlantic, in largul localitatii La Frontera, aflata in nordul insulei. Epicentrul seismului a fost localizat la o adancime de 23 de kilometri.

Autoritatile spaniole au trimis in insula corturi si provizii medicale care pot asigura cazarea a 2.000 de persoane in cazul unor evacuari si care se vor adauga celor ale Crucii Rosii, cu o capacitate de 500 de persoane.