„Selfie” este depășit, acum este în trend „shelfie”

De: Marian Andrei / 05.05.2014, 10:45
Cel mai nou trend al pozelor poartă denumirea de "shelfie", și se referă la fotografierea unor obiecte personale așezate de cele mai multe ori pe un raft, de unde și denumirea de "shelfie".

Înainte de existența Facebook și a altor rețele sociale, oamenii aveau mult mai puține ocazii de „a se da mari” în fața unui public larg. Acum poți aduna 13.791 de „like-uri” dacă pui un ceainic care sclipește de curățenie pe o tavă, adaugi niște gutui lângă el, faci o poză aranjamentului și pui fotografia pe Instagram. Asta i s-a întâmplat recent lui Alice Gao, în vârstă de 26 de ani, care și-a transformat talentul de a surprinde instantanee reușite postate pe rețelele sociale într-o adevărată carieră de fotograf. 733.000 de persoane îi urmăresc activitatea pe Instagram, dornice să vadă ce obiecte va mai alătura și imortaliza.

Gao stârnește mai multă vâlvă decât majoritatea utilizatorilor, dar există nenumărați pasionați de Instagram care se înghesuie să-și demonstreze sensibilitatea surprinzând tablouri de natură statică, cel mai adesea aranjate special pentru poză.

Lalelele crem îndesate într-o glastră verde de sticlă înseamnă „Îmi plac culorile blânde.” O fosilă plasată pe un șemineu alături de o vedere cu un tablou de Edward Hopper exprimă ideea „Îmi place frumusețea prăfuită și naturală și sunt adorabil de melancolic.” Fotografiile sunt tentative de a atrage atenția, iar simțul estetic și orgoliul autorului se amestecă.