Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

De: Marian Andrei / 18.11.2013, 11:44
Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente
Poate că ți s-a întâmplat să te confrunți cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecțiuni ale gingiilor și smalțului. Îți dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ți dea de gândit și ce ar trebui să faci pentru a le combate.

Afecțiunile gingivale reprezintă una din cele mai frecvente probleme din sfera oro-dentară. În stadiu incipient, acestea se prezintă sub formă de gingivită, manifestată prin modificarea culorii gingiilor spre roșu-violaceu, papilele sunt inflamate și îndepărtate de pe dinți, apar dureri, senzație de prurit gingival și sângerări la periaj.

Treptat, boala evoluează spre structurile profunde, gingia începe să se retragă de pe dinți, antrenând, apoi, osul alveolar și dezvoltând așa numitele pungi parodontale. Dacă este în stadiul incipient, gingivita poate fi stopată și chiar eliminată.

Citește continuarea articolului pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? pentru a afla despre semnele incipiente ale afectării smalțului dentar, sensibilității dentare și ce să faci împotriva lor.