Senatorul Marius Marinescu a fost exclus din PD

Apropo.ro / 19.09.2007, 12:11
Senatorul Marius Marinescu a fost exclus din PD
Conducerea PD a decis, miercuri, în unanimitate, excluderea din partid a senatorului Marius Marinescu, pentru ca a adus prejudicii de imagine partidului și și-a atacat colegii. Liderul democrat, Emil Boc, a anunțat ca Biroul Permanent Național al PD a decis, în

Conducerea PD a decis, miercuri, în unanimitate, excluderea din partid a senatorului Marius Marinescu, pentru ca a adus prejudicii de imagine partidului și și-a atacat colegii.

Liderul democrat, Emil Boc, a anunțat ca Biroul Permanent Național al PD a decis, în unaniminiate, sa îl excluda din partid pe senatorul Marius Marinescu.

Boc a spus ca excluderea a fost fundamentata pe raportul Comisiei de Etica și Litigii a PD.

Potrivit lui Boc, senatorul a fost exclus „pentru prejudicii de imagine și atacuri la adresa colegilor de partid, exercitate în ultima vreme”.

Senatorul Marius Marinescu, exclus miercuri din PD, susține ca aceasta decizie, „pregatita cu sârg timp de mai bine de un an”, îl reprezinta atacurile legate, în primul rând, de miliardul de euro din afacerea „Bordei” și de Costica Constanda și ataca „șleahta liderilor mafioți, cuibarita în PD”.

El afirma, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, ca decizia de excludere a fost cauzata și de criticile sale cu privire la „tunurile” date la BANCOREX, la afacerile necurate cu asfaltari, borduri, energie și altele.

„De când sunt în PD, nu am facut decât sa semnalez și sa stric afaceri oneroase de miliarde de euro și, în paralel, sa construiesc legi împotriva corupției”, declara Marinescu.

El se întreaba de ce membrii Biroului Permanent Național cu dosare penale pentru fapte de corupție nu sunt luați la întrebari de Comisia de etica a PD și ce fel de modele reprezinta ei pentru membrii simpli ai partidului.

Marinescu apreciaza ca unii lideri PD au fost deranjați de asocierea sa cu Ion Iliescu și cu Nicolae Vacaroiu la semnarea proiectului de lege pentru exproprierea lui Costica Constanda din parcul Bordei, cu despagubiri juste, precum și la alte propuneri legislative cu privire la protecția sociala. „În aceasta formula, nu am inițiat proiecte de legi cu dedicație, pentru scutirea de datorii la buget”, afirma senatorul, care crede ca, „la urma urmei, este onorabil sa te «afișezi» cu personalitați precum domnul Ion Iliescu, nu cu Constanda!”

El arata ca nu a observat același deranj atunci când democratul Adriean Videanu a batut palma cu PSD pentru a primi, prin concesionare, cariere de marmura, în folosul propriilor afaceri. Potrivit acestuia, Comisia de etica și litigii ar trebui sa analizeze și sa se autosesizeze și în cazul scandalurilor de corupție și al prestației membrilor PD în funcțiile de demnitate publica, nu doar sa raspunda la comenzile de „mazilire” a celor care îndraznesc sa ridice capul.