Sepsi a semnat contractul cu Benfica

Apropo.ro / 15.01.2008, 10:41
Sepsi a semnat contractul cu Benfica
Laszlo Sepsi a semnat, luni seara, un contract pe cinci ani si jumatate cu Benfica Lisabona si a primit tricoul cu numarul 33

Fundasul stanga Laszlo Sepsi a semnat, luni seara, un contract pe cinci ani si jumatate cu gruparea Benfica Lisabona si a primit tricoul cu numarul 33, care i-a apartinut lui Ricardo Rocha, cu care a fost prezentat oficial in sala de conferinte de la stadionul Da Luz.

"Sper sa fiu fericit si voi da tot ce am mai bun pentru a obtine rezultate bune. Stiu ca Benfica este un club mare in Europa. Sunt un fundas stanga ofensiv si pot sa joc si ca mijlocas stanga. Voi avea nevoie de ceva timp pentru a ma pune la punct cu pregatirea fizica, deoarece in Romania campionatul este intrerupt. Voi incerca sa recuperez cat mai repede pentru a ajunge la acelasi nivel cu ceilalti", a spus Sepsi, la prezentarea oficiala.

Fostul international roman Ioan Ovidiu Sabau, care l-a antrenat pe Sepsi la Gloria Bistrita si care s-a aflat cu jucatorul in Portugalia in timpul negocierilor cu Benfica, l-a comparat pe acesta cu fundasul italian Paolo Maldini, de la AC Milan. "Nu stiu daca pot fi comparat cu Maldini, dar voi munci pentru a ajunge la valoarea lui sau pentru a-l depasi. Sunt foarte ambitios", a punctat internationalul roman de tineret.

Presedintele clubului Benfica, Luís Filipe Vieira, a fost cel care l-a prezentat jurnalistilor pe Sepsi si a declarat ca jucatorul roman este cel mai potrivit pentru a intari defensiva formatiei lusitane. "Este un tanar care va acoperi postul care era deficitar. A fost prima noastra optiune. A fost urmarit in mai mult de zece meciuri de catre persoane din departamentul de scouting de la Benfica", a punctat Vieira.

Potrivit unor surse din cadrul clubului Gloria Bistrita, Benfica va plati 1,8 milioane de euro pentru transferul lui Laszlo Sepsi.

Pentru Sepsi experienta la Benfica Lisabona va fi a doua in strainatate, dupa cea de la Rennes, unde a fost legitimat in sezonul 2005/2006, perioada in care formatia franceza era pregatita de Ladislau Boloni. Fundasul in varsta de 20 de ani nu a evoluat, insa, in nicio partida din campionatul Frantei, iar din sezonul 2006/2007 este legitimat la Gloria Bistrita. In aceasta iarna el s-a aflat si in atentia cluburilor bucurestene Rapid, Dinamo si Steaua, dar si a gruparii Poli Stiinta Timisoara, care a oferit pentru el 1,2 milioane de euro.