Sequelul „Joker” are un scenariu și un titlu de lucru, spune regizorul Todd Phillips

De: Nicoleta Lepădatu / 08.06.2022, 17:52
Sequelul „Joker” are un scenariu și un titlu de lucru, spune regizorul Todd Phillips

Echipa din spatele „Joker” este gata de o nouă experiență, regizorul Todd Phillips confirmând oficial că a finalizat scenariul pentru o continuare a filmului său câștigător de Oscar din 2019.

Todd Phillips a distribuit pe rețelele de socializare o pagină de coperta a scenariului, scrisă împreună cu colaboratorul „Joker”, Scott Silver, și o fotografie a vedetei Joaquin Phoenix citindu-i paginile. Phillips a mai dezvăluit că titlul de lucru este „Joker: Folie à deux”, o referire la un termen medical pentru o tulburare mintală care afectează două sau mai multe persoane.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Phoenix a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Arthur Fleck, un bărbat cu probleme psihice care evoluează într-o figură de tip răufăcător popular până la sfârșitul poveștii. „Joker” a încasat 1,07 miliarde de dolari la nivel global, o sumă uluitoare pentru un film care avea un buget relativ modest conform standardelor filmelor de acest gen. În total, „Joker” a primit 11 nominalizări la Oscar, compozitorul Hildur Gudnadottir câștigând pentru cea mai bună partitură pe lângă victoria lui Phoenix. „Joker” a fost lăudat de critici pentru că a fost mai degrabă în stilul unui film timpuriu de Martin Scorsese decât unul inspirat de benzi desenate, deși a avut unele legături cu benzile desenate, inclusiv includerea unui tânăr Bruce Wayne.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)