Serban Huidu si cele doua fete ale mortii

Apropo.ro / 17.10.2011, 11:58
Serban Huidu si cele doua fete ale mortii
De la bucuria de a scapa cu viata dupa propriul tau accident la schi, la drama de a trebui sa traiesti dupa ce ai bagat 3 oameni in mormant.

Rezonam cu totii in iarna, cand vestea ca unul dintre cei mai simpatici realizatori de televiziune se zbatea intre viata si moarte dupa un accident petrecut in Austria, la schi. Timpul a trecut, Serban Huidu a revenit in lumina reflectoarelor si a capatat pe zi ce trece alura unui om sanatos si bucuros ca traieste. E om, are idealuri, are familie, are multe de facut. Probabil ca acea cumpana a vietii l-a facut sa jubileze umil ca traieste.

Probabil a inteles de ce viata traita pe repede inainte e riscanta. Stia ca trebuie sa iti iei masuri de siguranta chiar si cand te distrezi – asa ca purta casca. A avut zile si probabil a multumit Cerului ca isi poate strange in brate familia. Poate pentru o clipa s-a gandit cum ar fi fost daca. Daca n-ar mai fi fost. Intr-un moment din asta probabil ca ar fi lacrimat pana ar fi sters sarat toate zambetele pe care le-a adus lumii cu felul lui de a fi, cu poantele lui, cu polemicile iscate.

Viata a mers mai departe. Cu rautatile unora sau altora la adresa lui. Cu revenirea lui inceata si uneori fortata la emisiune. Dar traia. Era aici printre noi si putea zambi din nou. Isi putea strange familia in brate.

Pana duminica. Cand moartea i-a mai aratat lui Serban Huidu o fata. Una hidoasa, la care poate chiar Serban a lucrat, de la volanul masinii sale. Dupa slalomul din Austria, cand a evitat imbratisarea mortii, Serban si-a continuat slalomul in viata. Dupa o noua curba, moartea i-a aparut din nou in fata. A recunoscut-o, intr-o fractiune de secunda, dar moartea a ranjit. Nu venise pentru el. Si cei imbratisati rece au fost trei oameni.

Imaginile PRO TV-ului, cu Serban ratacit pe bancheta unei masini spun totul. Poate ca, vor spune unii, Huidu n-are prea multe remuscari si se gandeste deja cum sa-i fie lui bine. Si e normal sa gandeasca asa, pentru ca instinctul de conservare primeaza in fata sentimentului de vinovatie. Dar dupa privirea lui, Serban arata ca un om care dupa ce vazuse cele doua fete ale mortii stia ca va ramane cu ultima in minte. Pana va muri.