Şerban Huidu: “Sunt mare, negru şi urât”

De: Nicoleta Nicolae / 05.04.2016, 08:48
Şerban Huidu: “Sunt mare, negru şi urât”
Cronica Cârcotaşilor, cea mai longevivă emisiune de satiră din România este la Prima TV de 16 ani.

Cea mai longevivă emisiune de divertisment din România a revenit cu un nou sezon, în luna martie la Prima TV şi poate fi urmărită în fiecare miercuri de la orele 20.30.

Despre cei 16 ani de Cronica Cârcotaşilor Şerban Huidu spune: „Emisiunea asta am început-o spunând că sunt mic, negru şi urât! Între timp m-am schimbat: sunt mare, negru şi urât! Ideea emisiunii a fost o asanare o spaţiului public românesc! Se pare că am avut dreptate. La mai bine de 10 ani după ce le-a semnalat Cronica, adevărurile au ieşit la iveală! De la Vanghelie la matuşa Tamara, de la Dan Diaconescu la Voiculescu. De la Jiji la Zăvoranca  şi de la Mazăre până la orice alt baron local intrat în gura cârcotaşilor!”

Tot Şerban Huidu pune accentul pe faptul că, Cronica Cârcotaşilor şi-a câştigat un loc binemeritat în televiziune: “Cred că astăzi, o emisiune de atitudine este ceea ce lipseşte televiziunilor din România! În afară de „Starea naţiei” stăm rău la capitolul ăsta: mogulii îşi aruncă în luptă nişte pitecantropi părtinitori, lătrători pe aceeaşi parte iar emisiunile de umor se bazează pe interpretarea – uneori genială, recunosc – a unor personaje mondene! Din păcate atitudine, idei, asanare cam slab! Asta este Cronica: o emisiune de atitudine care se foloseşte de umor! Aşa că, încercăm să mergem mai departe în ciuda schimbărilor, plecărilor, şi venirilor! Toţi suntem uniţi în jurul aceloraşi idei care nu sunt diferite de cele cu care am început în aprilie 2000. Şi dacă suntem şi sprijiniţi, emisiunea care împlineşte 16 ani va merge mai departe!”

 

Emisiunea prezentată de Ioana Petric, Codruţ Keghes (Cătălin Dezbrăcatu’) şi Şerban Huidu este difuzată în fiecare miercuri, de la orele 20.30.