Șerban Ionescu, diagnosticat cu scleroză amiotrofică

Apropo.ro / 23.08.2012, 09:40
Șerban Ionescu, diagnosticat cu scleroză amiotrofică
Șerban Ionescu a primit un nou diagnostic în Germania - scleroză amiotrofică, o boală incurabilă.

Medicii care îl tratează pe Șerban Ionescu la clinica din Germania unde este actorul internat i-au pus un nou diagnostic, cel de scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

Șerban Ionescu sa revenit în România, în urmă cu aproximativ o săptămână și se simte bine.

Vorbește, râde, discută, însă are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici în Germania și a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu există un tratament (care să ducă la vindecare, n.r.). Săptămâna viitoare îl vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos și fizioterapie, impuse de medicii din Germania„, a explicat Cătălin Dancu, avocatul artistului.

El a mai spus că, în prezent, Șerban Ionescu locuiește în București, în casa unui prieten.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier și măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează mușchii voluntari, care fac posibilă mișcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă și fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghițitul și alte funcții fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile și pot provoca diferite alte boli și complicații.

Maladia poate debuta la orice vârstă, dar este mai frecventă la vârsta a doua și a treia.

Citește mai multe detalii despre boala lui Șerban Ionescu, pe Mediafax.ro