Șerban Ionescu nu are neuroborelioză

Apropo.ro / 31.05.2012, 11:30
Șerban Ionescu nu are neuroborelioză
Președintele comisiei medicale care a evaluat starea de sănătate a lui Șerban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat că actorul nu are neuroborelioză.

Președintele comisiei medicale care l-a evaluat pe actorul Șerban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, miercuri, că acesta nu are neuroborelioză. Acesta a mai adăugat că asistăm la un fenomen îngrijorător al „epidemiei de diagnostic” legat de această boală.

„Din păcate, în România, mai ales în București, asistăm la un fenomen care a devenit îngrijorător, respectiv «epidemia de diagnostic de neuroborelioză»”, a declarat prof. dr. Ovidiu Băjenaru.

„Întrucât subiectul a fost deschis la ultimul congres de neurologie, ne-am interesat și noi de unde vin astfel de informații și am aflat un lucru îngrozitor și surprinzător în același timp, și anume că există un grup de persoane, dintre care nu toți sunt medici, care sunt angajați în a eticheta oameni cu neuroborelioză, iar dintre persoanele care sunt medici, una în acest caz, niciuna nu este nici neurochirurg, și nici specialist în boli infecțioase, adică oameni care au competența să diagnosticheze o neuroinfecție”, a mai spus prof. dr. Băjenaru.

Doctorul a mai precizat că doar un procent de 12% dintre cei care au fost infestați cu borelia ajung să fie diagnosticați cu neuroborelioză.

Profesorul declară că este inacceptabil și dramatic ce se întâmplă pe marginea acestui subiect.

„Și chiar dacă un pacient cu scleroză multiplă ar fi mușcat de o căpușă infectată și ar face borelioză, acesta ar putea-o trata cu antibiotice obișnuite. Pacientul cu scleroză multiplă care a făcut borelioză vindecă borelioza cu antibiotic, dar nu scleroza multiplă. Cazul particular al lui Șerban Ionescu este clar, acesta nu are neuroborelioză, din păcate aceasta isterie a fost cultivată de niște oameni care nu sunt autorizați și nu au cunoștințe în domeniu. La Fundeni, cel care face diagnosticul este un biolog”, a spus președintele comisie medicale care l-a evaluat pe Șerban Ionescu.

Actorul Șerban Ionescu se află la o clinică din Germania, unde va fi supus unor analize.