Serbarile Unirii la Alba Iulia

Apropo.ro / 28.11.2006, 14:37
Serbarile Unirii la Alba Iulia
O masa populara, parada militara si o ceremonie religioasa au deschis oficial duminica, manifestarile pentru celebrarea Zilei Nationale la Alba Iulia, dar si implinirea a 88 ani de la Marea Unire. Organizatorii au oferit gratis la masa populara friptura de bou pregatita la protap.

O masa populara, parada militara si o ceremonie religioasa au deschis oficial duminica, manifestarile pentru celebrarea Zilei Nationale la Alba Iulia, dar si implinirea a 88 ani de la Marea Unire.

Organizatorii au oferit gratis la masa populara friptura de bou pregatita la protap.

In fata Catedralei Reintregirii Neamului, pe turnul lacasului a fost arborat un imens steag tricolor. Festivitatea a gazduit si o parada militara la care au participat si detasamentele de elevi ai Liceului Militar, precum si garda Cetatii din Alba Iulia, o trupa de actori amatori imbracati in costume militare medievale.

Consiliul Judetean Alba impreuna cu 12 comune din judet au organizat expozitii in aer liber de arta culinara romaneasca si mestesuguri traditionale. Expozantii au putut arata lucrari ale mesterilor populari dar si mancaruri alese traditionale.