Serbia vrea sa adere la UE indiferent de dosarul Kosovo

Apropo.ro / 14.12.2007, 13:55
Serbia vrea sa adere la UE indiferent de dosarul Kosovo
Serbia este ferm decisa sa continue eforturile de aderare la UE, in pofida sprijinului manifestat de Uniune pentru independenta Kosovo.

Serbia este ferm decisa sa continue eforturile de aderare la Uniunea Europeana, in pofida sprijinului manifestat de majoritatea celor 27 de state membre pentru independenta Kosovo, a declarat, vineri, presedintele sarb Boris Tadici.

"Cei care spun astazi ca, in cazul unei solutii nefavorabile (in dosarul Kosovo), Serbia nu ar trebui sa mai adere la UE, (…) ignora interesele vitale ale tarii noastre si cer impingerea Serbiei spre izolare si ruina economica", a declarat Tadici intr-un interviu acordat cotidianului Politika.

"Vreau sa fiu foarte clar: Serbia nu va accepta niciodata independenta Kosovo si va continua sa lupte in mod pasnic si democratic atat timp cat este necesar", a subliniat presedintele sarb.

"Dar nu vreau sa mai permit cuiva, prin iresponsabilitatea de care da dovada, sa puna sub semnul indoielii viitorul acestei generatii si al generatiilor viitoare", a adaugat el.

"Drumul spre Europa este o solutie mai buna decat cealalta optiune care este izolarea tarii", a apreciat Tadici.

Â