Sergiu Cuzencov

Apropo.ro / 09.02.2009, 00:00
Sergiu Cuzencov
Vine din Republica Moldova şi , la fel ca predecesorii săi cu talent muzical , s-a instalat confortabil în showbiz -ul românesc. Are 27 de ani şi deja admiratoarele îl aseamănă cu Juanes. Nu are cămaşa neagră a columbianului, însă poartă una albă în videoclipul piesei ”Eşti tot ce am visat”.

Sergiu s-a născut la Chişinău, însă co­pi­lăria şi-a petrecut-o la bunici, în ora­şul So­roca. Motivul? ”După o serie de încercări nereuşite de a merge la grădiniţă – ba neînţelegeri cu educatoarea, ba refuzul meu de în de acolo, părinţii au hotărît că era cel mai bine să stau acasă, la bunici”.

Gustul pentru muzică l-a prins acasă, la părinţi. Aceştia aveau o colec­ţie impresionantă de casete şi discuri de vinil cu artişti autohtoni. După terminarea li­ceului, Sergiu se pregătea pentru studii economice, însă tatăl său a fost cel care l-a sfătuit să se apuce de mu­zică. ”Tatăl meu m-a determinat să mă apuc profesionist de mu­zică. La acel mo­ment, eu aveam unele rezerve vizavi de acest lucru, dar, urmîndu-i sfatul şi rea­lizînd, totuşi, cît de fascinantă şi interesantă este această meserie, astăzi îi sînt foarte recunoscător pentru că a ştiut să-mi