Sergiu Nicolaescu il lanseaza pe „Carol I”, in cinema si pe DVD

Apropo.ro / 07.05.2009, 19:00
Filmul "Carol I", de Sergiu Nicolaescu si lansat de MediaPro Distribution, va fi lansat la cinema si pe DVD din 8 mai.

Filmul "Carol I", in regia lui Sergiu Nicolaescu si lansat de MediaPro Distribution, va fi lansat la cinema si pe DVD din 8 mai.

Actiunea filmului are loc in perioada istorica a anului 1914, an ce consemneaza moartea lui Carol I, dar si inceputul primului razboi mondial. Sergiu Nicolaescu ne spune de ce l-a ales pe Carol I ca personaj central: "Carol este unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generale a romanilor. El a fost creatorul Romaniei moderne".

Regizorul considera filmul "un amestec de documentar cu fictiune". Inainte de a se apuca de aceasta productie, Sergiu Nicolaescu s-a documentat, in amanunt, timp de doi ani. Filmarile au durat noua zile, ele fiind pregatite timp de doua luni, alaturi de o parte din echipa care a lucrat la productia "Supravietuitorul".

Din distributie fac parte: Razvan Vasilescu (Bratianu), Geo Dobre (Ferdinand), Cristian Motiu (istoricul), Maria Procopie (Regina Elisabeta) si Andreea Sofron (Regina Maria). Scenariul apartine lui Emil Slotea.

Premiera de gala a filmului "Carol I", o productie MediaPro Distribution, va putea fi vizionata live si in exclusivitate pe site-ul cinemapro.ro, sambata, 9 mai, cu incepere de la ora 19.00. Cu o zi înainte de gala de la CinemaPro, filmul "Carol I" va fi difuzat la cinematografele Union si The Light din Bucuresti.

Varianta pe DVD este lansata de de Pro Video si vor fi comercializate in marile centre comerciale si magazinele de specialitate, la un pret recomandat de 39,9 Ron. Pentru comenzi on-line: www.provideo.ro.

carol I

carol I