Seria 7 Hydrogen

Apropo.ro / 15.11.2006, 10:29
Seria 7 Hydrogen
BMW a anuntat ca incepe productia de serie a modelului Seria 7 Hydrogen, prima linuzina de lux ce functioneaza cu hidrogen lichid. Premiera va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, pe 28 noiembrie, iar primele exemplare vor fi livrate in 2007, unei clientele atent selectionate.

BMW a anuntat ca incepe productia de serie a modelului Seria 7 Hydrogen, prima linuzina de lux ce functioneaza cu hidrogen lichid. Premiera va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, pe 28 noiembrie, iar primele exemplare vor fi livrate in 2007, unei clientele atent selectionate. Masina este bazata pe varianta de serie 760i si poate functiona atat cu benzina, cat si cu hidrogen, caz in care emite doar vapori de apa. Animat de combustibilul alternativ V12-le de 6 litri dezvota 260 CP, suficienti pentru o acceleratie de 9,5 secunde pana la 100 km/h, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 229 km/h. Modul de functionare poate fi alternat de la un buton de pe volan. Autonomia totala este de 680 km (200 km cu hidrogen), rezervorul de benzina masurand 74 litri, cel de hidrogen avand loc pentru 8 kg din lichidul „magic”.

100 de exemplare vor fi asamblate in 2007, pretul si lista de posesori fiind anuntate ulterior.

BMW a mai prezentat concepte care erau alimentate cu hidrogen, o sursa care, in opinia lor, reprezinta adevaratul combustibil alternativ al viitorului, avand in vedere ca poate fi obtinut in cantitati infinite si relativ usor. Problema este ca, stocarea (care necesita presiuni ridicate) si caracerul volatil al acestui combustibil inca mai ridica semne de intrebare, dar oficialii germani sunt increzatori ca vor reusi sa le elimine.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: