Seria „ArtIntro” se deschide cu „Toată lumea din familia noastră”

De: Carmen Ulian / 31.03.2015, 16:00
Seria „ArtIntro
Marți, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro". Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude.

Proiecția va fi urmată de discuții cu publicul despre cum poate fi înțeles filmul și despre modul în care a fost realizat.

Programul, cel de-al doilea dedicat artelor inițiat în această primavară de Institutul Cultural Român, se adresează atât tinerilor, cât și celor care doresc să se familiarizeze cu artele. Amfitrionii întâlnirilor vor fi tineri critici care vor recomanda și dialoga cu publicul despre filme, spectacole de teatru, concerte și expoziții.

Inițiativa este ispirată de Young People”s Concerts, serie în cadrul căreia celebrul compozitor și dirijor Leonard Bernstein le dezvăluia tinerilor americani, în deceniul șapte al secolului trecut, cu ajutorul Orchestrei Filarmonice din New York, secretele înțelegerii muzicii clasice. Întâlnirile aveau să fie preluate și de Televiziunea Română sub titlul Cum să înțelegem muzica, emisiune care a contribuit la educarea muzicală a câtorva generații.

Andrei Rus, absolvent al UNATC, Secția Comunicare Audio-vizuală, este o figură cunoscută în lumea culturală din România – critic de film, selecționer al unor festivaluri cunoscute, redactor-șef al revistei de cinema Film Menu, organizator al proiecțiilor „Să Film!” și al Cineclubului Film Menu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.