Serial TV: Mircea Badea il ataca pe Patapievici, in mai multe episoade

De: Dragos Tanase / 04.09.2009, 14:47
Realizatorul TV Mircea Badea s-a dezlantuit mediatic, de cateva zile, asupra scriitorului Horia Roman Patapievici.

Realizatorul TV Mircea Badea s-a dezlantuit mediatic, de cateva zile, asupra scriitorului Horia Roman Patapievici.

Totul a inceput cu "regretabila greseala de tehnoredactare" a ministrului Turismului, Elena Udrea, strecurata in sesizarea sa, din data de 1 septembrie, privind Comisia Parlamentara care o ancheteaza pentru unele cheltuieli "suspecte".

Ea a scris Ludovic Organ, in loc de Orban, cand s-a referit la presedintele Comisiei, dar ulterior a rectificat greseala, cu scuzele de rigoare.

Doar ca Mircea Badea nu a trecut atat de usor peste eroarea, intentionata sau nu, a blondei de la PD-L si a comentat foarte spumos gestul ei, in emisiunea "In gura presei", jongland intr-un mod "deontologic" si haios cu acelasi cuvant folosit de Udrea: "Organ".

Mircea Badea nu risca amenzi de la CNA, dupa jocul de cuvinte "Udrea-Organ": 

 

A doua zi, scriitorul Horia Roman Patapievici a scris, intr-un editorial din Evenimentul zilei, ce a inteles el din “atacul” lui Badea.

“A reusit sa ridice marlania masculina pe culmi inca mai inalte. A imaginat o sceneta, in care, prin deductii absurde si nerusinate, Elena Udrea era pusa sa fie cu ochii pe organ si sa stea cu gura numai pe organ. Al cui organ?, se intreba inocent domnul Badea; al lui Traian Basescu, isi raspundea tot dansul, omniscient. ", a scris Patapievici in editorialul sau.

Mircea Badea se apara in fata lui Patapievici (episodul I): 

 

Si astfel, realizatorul emisiunii "In gura presei" si-a propus ca in fiecare zi sa il invete cate un cuvant pe H.R. Patapievici, cu unele conotatii sexuale si care n-au legatura cu sexul, pentru a-i demonstra ca a inteles gresit ceea ce a incercat el sa spuna. 

Mircea Badea ii explica lui Patapieivici cuvantul "ampula" (episodul II): 

 

  

"O sa ii explic in fiecare zi lui Horia Roman Patapievici cate un cuvant. Astazi, cuvantul este "ampula". Poate in zilele viitoare o sa ii explic cuvantul "a sugera" sau o sa ii spun in ce consta premiul Pulitzer. Cum auziti de ciocan sau de organ va pleaca mana, domnule Patapievici.", a spus Mircea Badea, la Antena 3, in editia din 3 septembrie.

Actul in care Udrea a scris gresit numele lui Orban

Actul in care Udrea a scris gresit numele lui Orban