Seriale TV care au facut istorie in Romania (Video, Partea II-a)

Apropo.ro / 11.02.2009, 17:02
Seriale TV care au facut istorie in Romania (Video, Partea II-a)
Continuarea retrospectivei inceputa saptamana trecuta cu serialele tv care ne-au incantat ochii in jurul anilor '90

In episodul trecut ne-am intors in timp pentru a ne aminti o parte din serialele tv care ne-au clatit ochii in perioada anilor ’90.

Numarul acestora e destul de mare si este dificil sa ni le amintim pe toate, dar sigur ai oftat sau ai spus "Da baaaa…ce tare era ala!" la unul din ele.

Saptamana asta vom prezenta un alt set de titluri, din care unele sunt recomandarile voastre facute in comentariile scrise la prima parte.

Sa incepem cu unul din favoritele mele:

MacGyver

Am dreptate cand zic ca MacGyver era roman? De ce? Pentru ca era bun la toate. Il inchideai intr-o magazie si mereu gasea ceva de lipit, sudat, legat, cusut s.a.m.d pentru a evada (Zici ca e nea Gigi, administratorul de bloc).

MacGyver

 

A team

Daca era si MacGyver cu ei in echipa, chiar ca erau geniali! Din gasca lor cel mai cunoscut cred ca a ramas Mr.T ("I pity the fool!").

Daca stau sa ma gandesc mai bine, Mr.T era muschiulos, la braul gol, lanturi la gat, hmmm… parca avem si noi cativa de genul asta nu?

Restul echipei era formata din: Colonelul Hannibal Smith, Nebunul Murdock si Frumosul (Faceman Templeton). Scenaristul cred ca a fost acelasi ca la MacGyver pentru ca si pe "A Team" daca ii inchideai undeva, se apucau de sudat, lipit, spart, ciocanit, intr-un cuvant lucru manual, pentru a evada.

A team

 

Nemuritorul (Highlander)

"He is Duncan Macleod the highlander, born in 1592 in the highlands of Scotland […] he is immortal" – ce ai vrea mai mult?

Highlander a fost un serial de exceptie, lasand la o parte faptul ca trebuia sa taie capul altui nemuritor ca sa ii ia puterea, iar rolul i s-a potrivit ca o manusa lui Adrian Paul.

Highlander

 

Knight Rider

Hai, recunoaste ca si tu ti-ai dorit o masina precum Kitt (Knight Industries Three Thousand) sau mai bine zis un Pontiac Firebird din 1982 (care sa stea in garaj langa Batmobile). Cred ca cel mai misto episod pentru mine a fost cand a aparut versiunea "evil" a lui Kitt, denumita Karr. Apropo, Hasselhoff kicks ass!

Knight Rider

 

Benji, Zax si printul extraterestru

Data trecuta am amintit de Lassie, dar a mai fost un catel care a aparut pe micile ecrane intr-un serial tv – Benji. Un catel viteaz care apara un print extraterestru (impreuna cu un robotel plutitor, Zax, la care aproape ca ii vezi sforile care il tin) urmarit de alti doi "aliens" si un robot rau.

Benji, Zax si printul extraterestru

 

Salvati de clopotel (Saved by the bell)

Zack, Slater, Screech, Lisa, Kelly si Mr.Belding au fost personajele unui serial care a prins foarte mult in randurile telespectatorilor romani. Un serial plin de aventuri si intamplari ale unor liceeni. In timpul scolii imi imaginam cum ar fi sa ne ridicam si sa plecam toti cand suna clopotelul, asa cum se intampla la americani.

Salvati de clopotel

 

Toate panzele sus

Nume mari, nene: Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Colea Rautu, Sebastian Papaiani si multi altii au fost protagonistii unui serial de productie romaneasca (adaptat dupa romanul "Toate panzele sus" de Radu Tudoran). Echipajul ambarcatiunii Speranta are parte de numeroase peripetii, infruntand pirati si scotandu-l pe Jean Constantin din buclucul in care intrase datorita pariurilor nechibzuite ale acestuia in porturile Americii Latine.

Toate panzele sus

 

Revino in fiecare zi de miercuri pe apropo.ro pentru a vedea noi episoade ale copilariei.

 Aboneaza-te la Newsletterul Apropo ca sa nu ratezi episoadele urmatoare.