Serialul „Dr. House” se va încheia la finalul acestui sezon

De: Marian Andrei / 09.02.2012, 13:30
Serialul
Serialul "Dr. House" se va încheia în luna aprilie, la sfârșitul sezonului cu numărul opt, au anunțat ieri producătorii show-ului, una dintre cele mai populare producții de televiziune din ultimii ani.

Serialul „Dr. House” îl are ca protagonist pe actorul britanic Hugh Laurie în rolul medicului Gregory House, un strălucit diagnostician nonconformist. Show-ul, difuzat în Statele Unite de postul Fox TV, a debutat în 2004 și va număra în total 175 de episoade, după încheierea ultimului sezon, în aprilie.

„După deliberări îndelungate, producătorii serialului «Dr. House» au decis ca acest sezon al show-ului, cel de-al optulea, să fie și ultimul”, au anunțat producătorii executivi David Shore, Katie Jacobs și Hugh Laurie într-o declarație comună.

„Dr. House” s-a aflat în topul 10 al celor mai urmărite seriale de televiziune în Statele Unite, în perioada 2005 – 2008, și a fost difuzat în 66 de țări, însă audiența serialului a scăzut în ultimii doi ani în Statele Unite.

„Dr. House” a fost nominalizat de patru ori la premiile Emmy, la categoria „cel mai bun serial – dramă”, dar nu a câștigat niciodată, însă Hugh Laurie a obținut două Globuri de Aur și două premii decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG Awards) cu rolul din acest show.