Serialul The Walking Dead ajunge la final

De: ApropoTV.ro / 15.09.2022, 12:53
Serialul The Walking Dead ajunge la final

Unul dintre cele mai lungi seriale din ultimele decenii, The Walking Dead, va ajunge la final în această toamnă, când AMC va difuza ultimele episoade. Astfel, serialul care a început în 2010 se va încheia după 177 de episoade care i-au ținut cu sufletul la gură pe cei care apreciază producțiile cu zombie.

Ultimele opt episoade din The Walking Dead vor fi difuzate începând cu 2 octombrie și astfel se va trage linie în serialul care a folosit ca sursă de inspirație revista de benzi desenate The Walking Dead. Serialul se încheie după 11 sezoane ce au fost difuzate începând cu 31 octombrie 2010. Succesul l-a dobândit însă încă din start, iar primul episod, difuzat în noaptea de Halloween din 2010, a strâns nu mai puțin de 5.35 milioane de telespectatori.

Audiențele au continuat să crească, iar finalul sezonului 2 a fost urmărit de 9 milioane de oameni. În momentele de glorie, acest serial a avut și peste 17 milioane de telespectatori, ceea ce îl face unul dintre cele mai de succes seriale din istorie. Ce-i drept, The Walking Dead este departe de zilele sale de glorie, iar ultimele episoade au adunat puțin peste 1 milion de telespectatori.

 Ce va urma?

Totuși, acest serial rămâne unul de referință, motiv pentru care povestea nu se va încheia odată cu ultimele episoade din această toamnă. Drept urmare, în 2023 urmează să apară sezonul 8 din Fear the Walking Dead, iar Tales of the Walking Dead este un alt titlu din această serie, în timp ce The Walking Dead: World Beyond a ajuns la final deja. Daryl Dixon va avea propriul său spin-off în Franța, iar Magie (Lauren Cohan) și Negan (Jeffrey Dean Morgan) vor juca la New York în The Walking Dead: Dead City.

Franciza nu conține doar seriale și filme, ci și jocuri. Spre exemplu, jocul video The Walking Dead a fost vândut în peste 8.5 milioane de exemplare și este disponibil pe numeroase platforme, printre care și Android, iOS, Microsoft Windows, PS4 și Xbox One. The Walking Dead este și un joc de cazino online foarte bine primit de fanii sloturilor „scary”. Cei de la Playtech au creat un joc plin de suspans, pe rolele căruia apar personajele principale din serial, iar funcțiile speciale pot oricând genera premii „de speriat”, astfel că acest slot nou și-a câștigat rapid locul într-o categorie din care mai fac parte sloturi precum Dracula (NetEnt) sau A Nightmare on Elm Street (Random Logic Group Slot Software).

 

Cum s-a luat decizia de a opri The Walking Dead

 

Președintele AMC, Dan McDermott, spune că decizia de a opri serialul The Walking Dead nu a fost ușoară, însă alege să privească spre viitor. „Cu siguranță a fost un subiect aprig dezbătut și discutat. Nu doar pe plan intern, ci și cu directorul de conținut al Walking Dead, Scott Gimple, Angela Kang și echipa de creație. Dar, până la urmă, toate serialele de succes trebuie să ajungă la un final. Avem deja 11 sezoane din Walking Dead”, a explicat Dan McDermott pentru publicația EW.

Totuși, directorul de creație Scott Gimple a recunoscut că a fost surprins de decizia de a stopa serialul. „A fost decizia celor de la AMC. A fost dificil când s-a întâmplat. Nu mă așteptam și aveam tot felul de planuri pentru viitor. Când ne-au anunțat ne-am întrebat însă imediat cum le schimbăm. Cum putem integra chiar și unele dintre planurile noastre de viitor în acest ultim sezon? Și cum o putem face și în alte moduri, în afara seriei?”, a afirmat Gimple.

Mai mult, echipa de producție a recunoscut că a fost îngrijorată și de faptul că anunțul opririi serialului a fost făcut într-un moment în care filmările pentru episoadele din sezonul 11 erau în toi. Asta deoarece anunțul ar fi putut impacta prestația unor actori. „Nu așa ar fi trebuit să procedăm, dar ei au ales această soluție. Și, cine știe? Poate nu am fi putut păstra secretul, dar mie mi se pare că am fi putut să încercăm”, a spus și actorul Jeffrey Dean Morgan.

Ajuns la final, The Walking Dead va rămâne pentru mult timp un nume de referință pentru serialele de acest gen. Este un serial cu sute de nominalizări și zeci de premii câștigate la galele de specialitate din industria cinematografică. Spre exemplu, în 2010 a avut inclusiv o nominalizare la Globurile de Aur – cel mai bun serial de televiziune, dramă, dar a câștigat și două premii Primetime Emmy.