Șerpii, cei mai buni prieteni ai omului (Poze)

Apropo.ro / 04.12.2012, 18:30
În urmă cu zeci de ani, un doctor din Thailanda a avut o viziune pentru ca satul său să devină atracție turistică. A pus imediat ideea în aplicare și a dat roade.

Un doctor din Thailanda și-a convins vecinii din sat să crească șerpi pe post de animale domestice, pe care să îi dreseze ulterior. Așa cum ar fi făcut și cu un câine sau alt animal.

dresaj serpi

Ideea lui a dat roade, iar astăzi orașul Ban Kok Sa-Nga din Thailanda este cunoscut turiștilor din lumea întreagă sub denumirea de „Satul cobrelor”.

În cele 140 de case din sat există cel puțin un șarpe la o familie, care este ținut în cuști speciale de lemn. Speciile de șarpe sunt extrem de periculoase – cobre sau pitoni. Chiar și așa, atmosfera de aici este mai mereu de sărbătoare. Show-urile cu șerpi sunt la ordinea zilei, iar turiștii sunt încântați de ele.

dresaj serpi

De la jocul cu cobra nu se dau înapoi nici cei mici, care sunt surprinși cu ei încolăciți pe corp, țin capetele șerpilor în gură, etc. Chiar este o joacă de copil, ei nu văd pericolul.

Unul dintre veteranii acestui „sport” are 72 de ani și obișnuiește să meargă și prin alte sate cu spectacolele cu șerpii săi. A fost mușcat de 21 de ori până acum și este mândru de acest lucru. Are degete amputate, dar de fiecare dată refuză să ia anti-veninul din motivul că procedura prin care se extrage veninul de la șarpe este cam… crudă, după cum spune el.