Service-urile auto ameninta cu dublarea preturilor

Apropo.ro / 27.10.2011, 14:08
Service-urile auto ameninta cu dublarea preturilor
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) sustine ca firmele din domeniu ar putea fi nevoite sa creasca pretul manoperei, in caz contrar jumatate dintre ele urmand sa se inchida.

ASSAI motiveaza viitoarea majorare prin decizia Registrului Auto Roman (RAR) de a majora taxele anuale de autorizare a reparatorilor auto.

„Incepand cu 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie RAR prin care cresc de 10 pana la 20 de ori taxele anuale de autorizare a atelierelor auto. In conditiile in care reglementarea a intrat deja in vigoare, in perioada urmatoare cleintii se pot astepta la o dublare a pretului manoperei pentru reparatiile auto. S-a modificat modalitatea de calcul a taxelor. Daca pana in prezent exista o taxa fixa de aproximativ 1.000 de lei, de acum service-urile vor trebui sa plateasca pentru fiecare marca pentru care este autorizata sa faca lucrari”, a seclarat directorul ASSAI, Cristian Muntean.

Muntean a aratat ca taxa de autorizare va creste de la aproximativ 1.000 de lei la peste 11.000 de lei, situatie care ar putea duce la disparitia a jumatate din cele 7.000 de service-uri autorizate din Romania.