Servicii de Internet în automobile

Apropo.ro / 21.02.2002, 09:36
Servicii de Internet în automobile
Cel de-al treilea mare producator de autovehicule din Japonia, Nissan Motor, și grupul de telecomunicații mobile NTT DoCoMo au anunțat, marți, ca vor colabora în domeniul dezvoltarii de servicii multimedia pentru automobile, relateaza Reuters. Serviciile pe care DoCoMo

Cel de-al treilea mare producator de autovehicule din Japonia, Nissan Motor, și grupul de telecomunicații mobile NTT DoCoMo au anunțat, marți, ca vor colabora în domeniul dezvoltarii de servicii multimedia pentru automobile, relateaza Reuters.

Serviciile pe care DoCoMo le va oferi la bordul autovehiculelor Nissan vor fi bazate pe navigarea pe Internet și vor permite accesarea de informații privind traficul rutier, date meteorologice și locuri de parcare disponibile. Toate acestea vor fi disponibile în Japonia începînd cu anul 2003, serviciile urmînd sa fie accesibile și prin intermediul telefoanelor mobile și PDA (personal digital assistant).

„Șoferii și pasagerii vor putea beneficia în automobilele Nissan de aceleași facilitați pe care le au la dispoziție acasa sau la birouri”, a declarat directorul executiv al constructorului auto, Carlos Ghosn. Nissan va oferi, alaturi de aceste servicii, și un sistem de telemetrie, denumit CarWings, care va fi instalat pe un nou model de autovehicul, programat pentru lansare în luna martie a acestui an.

La rîndul lor, Toyota Motor și Honda Motor au în plan dotarea automobilelor pe care le produc cu echipamente care sa permita un sistem similar de monitorizare. În acest sens, Toyota va colabora cu compania nipona de telecomunicații KDDI, a doua mare firma de profil de pe piața nipona, în timp ce Honda discuta, în prezent, cu Nippon Telegraph and Telephone Corp, societateamama a NTT DoCoMo.

Dupa aproximativ un an de la lansarea acestor servicii pentru automobile, ele vor putea fi utilizate și în alte industrii. Companiile de asigurari non-viața, spre exemplu, vor avea posibilitatea sa monitorizeze perioada de timp și distanța pe care o mașina a parcurs-o, oferind dobînzi mai mici la polițele de asigurare pentru șoferii care își folosesc mai rar automobilele. De asemenea, firmele de securitate vor putea fi anunțate în cazul în care autovehiculele vor fi furate.

Mediafax