Serviciu electronic de încarcare a cartelelor

Apropo.ro / 09.07.2004, 12:11
Serviciu electronic de încarcare a cartelelor
Companiile Brodos România și Mobifon, operatorul rețelei de telefonie Connex, au lansat, joi, sistemul de încarcare electronica directa a creditului pentru utilizatorii de cartele preplatite. "Sistemul online aduce o simplificare a procesului de reîncarcare, prin eliminarea

Companiile Brodos România și Mobifon, operatorul rețelei de telefonie Connex, au lansat, joi, sistemul de încarcare electronica directa a creditului pentru utilizatorii de cartele preplatite.

„Sistemul online aduce o simplificare a procesului de reîncarcare, prin eliminarea introducerii codului de reîncarcare și a celorlalte operațiuni suplimentare, necesare pîna acum”, a explicat Bogdan Hristescu, directorul general al Brodos.

Astfel, informația ce conține codul de reîncarcare aflat, pîna în prezent, pe o cartela razuibila, este salvata în serverul central al firmei Brodos și este livrata, în urma unei cereri autorizate, direct catre punctul de vînzare.

„Acest sistem elimina timpul în care clienții ar sta la punctul de vînzare, apelarea serviciului de reîncarcare și frauda. Tot ce trebuie sa faca utilizatorii serviciului preplatit este sa plateasca creditul solicitat, contul încarcîndu-se automat”, a mai spus Hristescu.

Tranzacția se poate realiza prin terminale Cashup, ATM-uri, POS-uri sau computere cu acces la Internet, aflate în orice punct de vînzare Connex sau la distribuitorii autorizați.

Utilizatorii cartelelor preplatite pot beneficia de un credit cuprins între 4 și 50 dolari.

„Succesul soluției de reîncarcare electronica, lansata în urma cu doi ani, împreuna cu Brodos, este demonstrat prin faptul ca peste 50% din reîncarcarile efectuate pîna în prezent sînt efectuate prin acest serviciu”, a declarat Mihai Ștefanescu, senior product manager Connex.

El a precizat ca se așteapta ca, în perioada urmatoare, cea mai mare parte a tranzacțiilor electronice sa se realizeze electronic.

MobiFon are peste patru milioane de clienți și este o filiala a Telesystem International Wireless (TIW), companie de telefonie mobila cu operațiuni în Europa Centrala și de Est.

Mediafax Business/ IT