Serviciul „112”, mai mult incurca decat salveaza

De: Dragos Tanase / 11.02.2008, 19:22
Serviciul
Romania a fost atentionata de UE, deoarece nu furnizeaza serviciile complete prevazute de implementarea numarului pentru urgente "112".

Romania, alaturi de alte 13 state membre UE, a primit o atentionare din partea Uniunii, deoarece nu furnizeaza serviciile complete prevazute de implementarea numarului unic pentru urgente "112".

In urma unui studiu efectuat de Telecoms pentru Comisia Europeana, doar 22 la suta dintre cetatenii Uniunii Europene ar suna la numarul 112, in caz de urgenta, informeaza, luni, un comunicat de presa al europa.eu.

Uniunea Europeana este de parere ca promovarea corespunzatoare a numarului 112 este urmatorul pas in asigurarea eficientei sale pe tot teritoriul european.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Serviciul 112 ar putea fi intrerupt

Serviciul pentru apeluri de urgenta 112 ar putea fi intrerupt, in luna februarie a.c., daca nu va fi rezolvata problema finantarii activitatii, a declarat, pe 29 noiembrie 2007, directorul general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris.

"Daca nu gasim resurse de finantare, inchidem serviciul 112, pentru ca nu vor mai fi bani pentru plata salariilor", a adaugat Opris.