Serviciul Twitch al Amazon a fost spart de hackeri. Scurgere majoră de date

De: Ana Obretin / 07.10.2021, 09:55
Serviciul Twitch al Amazon a fost spart de hackeri. Scurgere majoră de date

Twitch, serviciul de streaming de jocuri video deținut de Amazon, a fost spart de hackeri, au confirmat reprezentanții platformei care a suferit o gravă încălcare a securității datelor.

Informații despre sumele de plată către utilizatori, codul sursă Twitch și detalii despre un pretins rival Steam de la Amazon Game Studios au fost furate.

„Putem confirma că a avut loc o încălcare. Echipele noastre lucrează în regim de urgență pentru a evalua amploarea acestui lucru. Vom furniza comunității informații imediat ce sunt disponibile”, au transmis reprezentanții Twitch, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI: Netflix se inspiră de la TikTok cu o nouă secțiune, cu secvențe amuzante din conținuturile sale

[„The Social Dilemma”] Există doar două industrii care îşi numesc clienţii „utilizatori”: cea a drogurilor şi software-ul

Sub protecția anonimatului, o persoană a publicat, miercuri, un torrent cu 125GB de date pe site-ul 4chan. Potrivit 4chan, datele furate de la Twitch includ trei ani de detalii despre plățile creatorilor, codul sursă pentru clienții Twitch pentru mobil, desktop și consolă de jocuri, dar și instrumentele de securitate interne ale lui serviciului de streaming. Mesajul a avut ca titlu „Scurgeri Twitch prima parte”, sugerând că există mai multe date care pot deveni publice.

Conform rapoartelor, datele furate nu par să includă e-mailuri, parole sau alte informații de identificare personală ale utilizatorilor. Cu toate acestea, platforma de streaming i-a încurajat pe utilizatori să își schimbe parolele, a raportat The Verge.

Codul sursă Twitch furat ar putea fi folosit de hackeri pentru a infecta baza de utilizatori a platformei. Dar acest lucru este puțin probabil, deoarece orice profit pe care îl vor obține atacatorii este minim și nu ar merita efortul lor, potrivit Quentin Rhoads-Herrera, directorul companiei de securitate cibernetică Critical Start. „Acesta este mai mult un mod de a umili public Twitch și de a reduce potențial încrederea pe care utilizatorii o pot avea în platformă și companie”, a spus Rhoads-Herrera.

Twitch a fost lansat în 2011, de cofondatorii Justin.tv, unul dintre primele site-uri care au găzduit servicii de live streaming. Amazon a achiziționat Twitch în 2014, pentru aproximativ 970 de milioane de dolari.

„Jeff Bezos a plătit 970 de milioane de dolari pentru asta, îl dăm GRATUIT”, a scris persoana care a postat datele furate pe 4chan. Pe lângă platforma propriu-zisă, Twitch găzduiește și evenimentul comunitar TwitchCon, care va avea două ediții, TwitchCon Amsterdam și TwitchCon San Diego, în iulie, respectiv octombrie 2022.

Foto: Profimedia Images