Sezonul 6 din Străina / Outlander anunțat de STARZ începând cu 6 martie

De: Andra Voiculescu / 20.01.2022, 15:38
Sezonul 6 din Străina / Outlander anunțat de STARZ începând cu 6 martie

Serialul „Outlander” („Străina” – tradus în limba română) cu Sam Heughan și Caitriona Balfe, revine cu al șaselea sezon pe 6 martie pe toate platformele Starz – canalul american de televiziune cu plată deținut de Lionsgate.

Drama, care se bazează pe seria de romane în curs de desfășurare a Dianei Gabaldon, ,,A Breath of Snow and Ashes’’ / „Prin zăpadă și cenușă”, continuă să atragă milioane de fani de la premiera sa din august 2014. Noul sezon adaptează cea de-a șasea carte din saga Outlander și nu pare să fie ultimul.

Sam Heughan a anunțat pe Twitter încă de pe 1 iunie 2021 că filmările pentru cel de-al șaselea sezon s-au încheiat la sfârșitul lunii mai. După cum a explicat în același tweet, sezonul 6 din Outlander va fi compus din opt episoade, un sezon mult mai scurt în comparație cu primele cinci, care au avut între 12 și 16 episoade fiecare. Actorul a promis însă că sezonul 7 va fi „prelungit”, acest sezon urmând a se lansa probabil la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023.

Decizia de a scurta sezonul 6 a venit ca urmare a pandemiei de coronavirus în curs de desfășurare, care a afectat multe programe de filmări și producții TV la nivel general. „Filmările din 2021 au prezentat un set fără precedent de provocări care ne-au condus la decizia de a trunchia sezonul pentru a aduce fanilor cel mai vibrant și mai dinamic sezon cât mai curând posibil”, a declarat Outlander Matthew B. Roberts pentru Deadline.

Ronald D. Moore, Matthew B. Roberts, Maril Davis, Toni Graphia, Andy Harries și Jim Kohlberg sunt producători executivi ai serialului. Outlander este produs de Tall Ship Productions, Left Bank Pictures și Story Mining & Supply Company, în asociere cu Sony Pictures Television.

În România sunt disponibile primele 5 sezoane ale seralului pe platforma de streaming Netflix.

Vezi trailerul sezonului 6 mai jos:

 

Sursa foto: HEPTA