Sezonul thrillerelor începe! Ce filme ne aşteaptă toamna aceasta la cinema – VIDEO

De: Cătălina Matei / 27.09.2016, 14:21
Sezonul thrillerelor începe! Ce filme ne aşteaptă toamna aceasta la cinema - VIDEO
Veşti bune pentru cinefili: la sfârşitul acestui an, Sony Picture Entertainment şi InterComFilm Distribution vă aduc câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului. Astfel, pe 14 octombrie pornim cu Robert Langdon (Tom Hanks) într-o călătorie spre infern şi înapoi, pentru a dezlega un puzzle mortal, în “Inferno”, ecranizarea celui de-al treilea roman din celebra serie de best-seller-uri a lui Dan Brown.

Apoi, pe 11 noiembrie stabilim “Primul Contact” / „Arrival” cu extratereştrii invadatori, împreună cu lingvista Dr. Louise Banks (Amy Adams), pentru ca, spre sfârşitul aceleiaşi luni, temuta luptătoare Selene (Kate Beckinsale) să ne cufunde în tenebrele războiului etern dintre vampiri şi vârcolaci, în “Lumea de Dincolo: Războaie Sangeroase” / „Underworld: Blood Wars”. În ajunul Revelionului, devenim “Pasageri” / “Passengers”, laolaltă cu Aurora (Jennifer Lawrence) şi Jim (Chris Pratt), pe o navă spaţială care călătoreşte în galaxie. Să înceapă aventura!

“Inferno” se dezlănţuie la cinema din 14 octombrie 2016 şi promite un suspans… diabolic. După volumele “Codul lui Da Vinci” şi “Ingeri şi demoni”, Dan Brown duce teoria conspiraţiilor dincolo de puterea imaginaţiei: de data aceasta, protagonistul Robert Langdon (interpretat de Tom Hanks), expert în simbolistică, porneşte pe urmele unui mister care duce până la Dante Alighieri, autorul celebrui poem epic “Divina Comedie”.

Acum 700 de ani, Dante oferea lumii o reprezentare a Infernului. În mileniul al treilea, când terorismul şi suprapopularea sunt deja realitate, Răul se reinventează: un virus extrem de puternic, adevărată armă biologică, ameninţă să ucidă jumătate din populaţia planetei. Iar Langdon, singurul care ar putea desluşi indiciile ascunse în operele de artă, trăieşte el însuşi un infern: se trezeşte amnezic şi are curând surpriza să constate că este implicat în ceea ce pare a fi un complot împotriva întregii lumi. Singurul său aliat este doctoriţa Sienna Brooks (interpretată de Felicity Jones, nominalizată la Oscar pentru rolul din “The Theory of Everything”), care îl însoţeşte într-o cursă nebună, contra-cronometru, prin Europa, încercarea de a dejuca un complot cu impact global. Blestem, profeţie sau doar un puzzle al unui geniu malefic? Aflăm din 14 octombrie, la cinema. 

Inferno este o producţie Columbia Pictures şi Imagine Entertainment, în regia lui Ron Howard, laureat cu Oscar pentru filmul “A Beautiful Mind” (2001).
 

Fiorii continuă cu thrillerul SF „Primul Contact” / „Arrival”, care soseşte la cinema pe 11 noiembrie 2016, aducând din plin emoţie, dramă, mister, adrenalină – toate, la cote SF.

Au aterizat! Nave spaţiale misterioase sunt deja răspândite pe 12 meridiane de pe toate continentele. Dar de ce au venit? Ce intenţii au? Iată ce are de elucidat Louise Banks (Amy Adams), expertă în lingvistică, solicitată de autorităţi ca să descifreze limbajul „intruşilor”. Termen: două zile. Miza: viaţa tuturor. Duşmani sau prieteni? Război inter-planetar sau şansa de a cunoaşte alte forme de inteligenţă? Succes sau condamnare? O planetă întreagă tremură în aşteptarea veştilor. Va reuşi oare Louise să traducă la timp limbajul invadatorilor extratereştri sau va “traduce” soarta umanităţii? Rămâne de văzut, din 11 noiembrie 2016, la cinema.   

Inspirat de nuvela “Story of Your Life”, semnată de Ted Chiang, filmul este regizat de cunoscutul regizor canadian Denis Villeneuve şi a fost nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia pentru Leul de Aur. În distribuţie îi veţi mai recunoaşte pe Forest Whitaker şi Jeremy Renner.

 

Pe 25 noiembrie 2016 pătrundem în „Lumea de Dincolo: Războaie Sângeroase” / „Underworld: Blood Wars”. Cel mai nou film din seria de blockbustere “Underworld” ne rezervă o porţie de fantasy – horror peste aşteptări, iar cinefilii români sunt primii din lume care îl vor vedea la cinema.

Războiul dintre clanurile vampirilor şi ale vârcolacilor devine tot mai sângeros, distrugând totul în cale. Selene, vânătoarea de vampiri (interpretată de Kate Beckinsale), este mai hotărâtă ca oricând să-i pună capăt, cu orice preţ. Nu mai are nimic de pierdut: toţi cei dragi ei au fost deja exterminaţi. Sacrificiu suprem sau …? Vedem la cinema, din 25 noiembrie a.c. 

Producţia este regizată de Anna Foerster, care a realizat şi “Outlander” (2014), “The Day After Tomorrow” (2004) ş.a.

 

Senzaţiile tari culminează, pe 30 decembrie, cu super-aventura SF “Passengers” / „Pasagerii”, ce ne rezervă o incursiune uluitoare în spaţiu şi timp.

Pasageri pe o navă spaţială, în timpul unei călătorii obişnuite spre o nouă galaxie, Aurora (interpretată de Jennifer Lawrence, actriţă care, la numai 26 de ani, are deja în palmares un Oscar pentru rolul din “Silver Linings Playbook”, un trofeu BAFTA şi trei Globuri de Aur) şi Jim (Chris Pratt) se trezesc din somnul indus cu 90 de ani mai devreme decât trebuia, exact în momentul când nava lor se defectase. Deşi nava le asigură tot confortul, cei doi sunt captivi între „acum” şi “atunci”, între “aici” şi nicăieri, într-un vid care devine însăşi viaţa lor. Şi, cum soluţia salvatoare întârzie, îşi găsesc alinarea unul în braţele celuilalt, resemnându-se cu ideea că îşi vor petrece acolo tot restul vieţii. Curând află însă că nu mai au nici măcar această şansă: nava este grav avariată şi viaţa altor 5000 de pasageri adormiţi stă în mâinile lor. Deznodământul ne aşteaptă din 30 decembrie, la cinema. 

Din distribuţie mai fac parte Michael Sheen şi Laurence Fishburne, iar regia îi aparţine norvegianului Morten Tyldum, cunoscut pentru producţiile “The Imitation Game” (2014), „Headhunters” (2011) şi „Buddy” (2003).